Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından hayata geçirilen, babası vefat etmiş çocukları ve annelerini kapsayan ve daha pek çok ilde uygulanan Hami-Yet Projesi kapsamında Kayseri’ye giden Hami-Yet anne ve çocukları, kayak tesislerinde kızakla kaymanın keyfini çıkardı.

Yozgat Valiliği tarafından yarıyıl tatili dolayısıyla Hami-Yet ailesine karne hediyesi olarak Kayseri’de bir günlük gezi düzenlendi. 90 kişinin katılımı ile gerçekleşen gezinin Erciyes Kayak Tesisleri’ndeki bölümünde Hami-Yet aileleri, ilk defa kar tatili yapma fırsatı buldu. Hami-Yet aileleri ile birlikte Kayseri gezisine katılan Proje Koordinatörü Mehmet Dinç, kar tatilinin en renkli aktivitelerinden olan kayak yapmanın mutluluğunu Hami-Yet aileleri ile birlikte yaşadıklarını kaydetti.

Dinç, “Yaklaşık 90 kişilik Hami-Yet ailemizle Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'nde bir günlük kar tatili düzenledik. Çocukların tamamı Kayseri ve kayak merkezine ilk defa geliyorlar. O kadar çok mutlu olduklar ki tarif edilmez ancak onlarla birlikte yaşanır. Annelerimiz de çocuklar ile birlikte kayıyor ve en az onlar kadar mutlu oldular. Bu vesile ile sayın valimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Kayseri gezsinin Hami-Yet projesi kapsamında yapılan etkinliklerden sadece biri olduğuna değinen Dinç, "Daha önce İstanbul, Konya, Mardin gibi illere geziler düzenledik. İleriki günlerde de gezilerimiz imkânlarımız çerçevesinde devam edecek." diye konuştu.