Hayır ve hesanedları ile tanıdığımız, 1979 yılında kurulan Hamidiye Yurtları, bu yıl düzenledikleri yedinci kermeste yine çok konuşulacak bir açılışa imza attı.

Açılış sırasında mehteran müziği yanında bir de deve getirilmesi izleyenlerin ilgisini çekti. Devenin kesilerek etinin şifa niyetine 1'er kilo olarak satılması gündeme geldi.

Orta Hal'de 10 gün açık kalacak olan kermes ile ilgili olarak bir açılış konuşması yapan Hamidiye Yurtları Sorumlusu Mehmet Karaköse, bu yıl 7. düzenledikleri geleneksel kermeslerinin büyük ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Hamidiye Yurtları hakkında bilgiler verdi.

Karaköse yaptığı açılış konuşmasında; “Hamidiye Yurtları, Kahramanmaraş ve civarında 40 hizmet binasında 2.500 civarında ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencisine yatılı olarak hizmet vermektedir. Buna ilaveten 17 talebe yurdu inşaatı devam etmektedir. Kısa zaman sonra hizmet bina sayımız 57'ye çıkacaktır. Ayrıca bu yıl farklı olarak çocukların bindirilerek eğleneceği ve büyüklerin de etinden istifade edebileceği bir deve getirdik. Bu deveyi bir hayırsever vatandaşımız hediye etti, 5-6 gün davetlilerin sergisine açık olacak,  sonra kesilerek kilosu 50 liradan halka satılacaktır”  dedi.

10 GÜN AÇIK KALACAK

Sorumlu Karaköse ayrıca, kermes in 10 gün boyunca açık kalacağını kaydederek, yer tahsisi hususunda kendilerine kolaylık gösteren belediye yetkililerine teşekkür etti, sergi boyunca, özellikle kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini sergilemek suretiyle satacaklarını, buralardan elde edilecek gelirlerin de yine öğrencilerin yararına sarf edileceğinin altını çizerek, “Burası bir hayır müessesesi. Burada gördüğünüz tüm ürünler, Hamidiye Yurtlarına bağışlardan ibarettir, bağışta bulunan tüm dostlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karaköse'nin konuşması ardından İl Müftüsü Muhammed Gevher yaptığı duada hayırda yarışan kurumların her işinde bereket olduğunu dile getirerek, emeği geçen herkesi kutladı ve duasını yaptı. Ardından da kurdele kesimi yapılarak, kermes gezildi.