Aksaray’da turizm faaliyetleri kapsamında büyük ilgi odağı olan Hasandağı’na, Samsun, Sinop, Sivas, İstanbul’dan gelen 9 farklı kulübü temsilen katılan 40 dağcı sporcu zirveye tırmanışı gerçekleştirdi.

Aksaray Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Demirezen ve dağcı sporcu Mümin Berk’in de katıldığı tırmanışı, Samsun’dan 5 kulüp ortaklaşa düzenledi. Tırmanışa, aralarında Türkiye Dağcılık Federasyonu spor tırmanış sorumlusu Faik Can Özen’in de bulunduğu 20, Sivas’tan 9, Sinop’tan Dağcılık İl Temsilcisi Ersan Çetin’in de aralarında bulunduğu 3 ve İstanbul’dan 8 kişilik dağcı grupları katıldı. Dağcılar, Tahtalı yayla bölgesinde kamp kurdu.

Aksaray Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Demirezen "Sabah 03.30'da tırmanışa başlayan grup 2 bin 400 metreden sonra başlayan kar ve buzla kaplı zeminde Damlakaya sağ kulvarını kullanarak zirveye ulaşmaya çalışmıştır. 3 bin 100 metreden sonrasında başlayan şiddetli rüzgâr eşliğinde oldukça zorlu bir tırmanış gerçekleşmiştir. Faaliyete katılan ilimiz sporcularının da aralarında bulunduğu 34 sporcunun zirve yaptığı tırmanış 13.30'da Tahtalı yayla bölgesinde sonlandı." dedi.