Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde şehit aileleri ile bir araya geldi. Dernek Başkanı Hamit Ölçer ve şehit aileleri tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan Başkan Savaş, her fırsatta derneği ziyaret ederek sorunları dinlediğini ve çözümler üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Şehitlerimizin hatırasını ve milli değerlerimizi çok önemsediklerini kaydeden Başkan Savaş, “Vatanı uğruna gözünü kırpmadan kendini feda eden vatan evlatlarına bizler ne kadar saygı göstersek azdır. Şehitlerimize, ailelerinden ve şehitliklerden başlamak üzere elimizden gelen her olanağı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

HBB’nin 'Her Şehit Mezarına Türk Bayrağı' Projesi kapsamında, Hatay genelindeki şehitliklerde bayraksız şehit mezarı bırakmamayı hedeflediklerinin altını çizen Başkan Savaş, bu projeyi canı gönülden gerçekleştirerek şehitlerimize olan minnet borcunu ödemeyi görev bildiklerini ifade etti.

Dernek Başkanı Hamit Ölçer ise yaptığı kısa konuşmada, Başkan Savaş’ın Antakya Belediye Başkanlığı döneminden bu yana şehitlere verdiği önemi her fırsatta gösterdiğini belirterek, “Şehitliğimizin her türlü eksiğinde biliyoruz ki bizim arkamızda olan ve bize her türlü desteği sunmaya hazır samimi bir başkanımız var.” dedi.

Gerçekleşen toplantı sonrasında Başkan Savaş, şehit ailelerinin sorunlarını dinleyerek gerekli çözümlerin en kısa sürede sağlanması konusunda yetkililere talimat verdi.