Son olarak Nisan ayında istanbul'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 400 metre serbest stilde altın madalya alan kızının yüzme sporunda başarılı olabilmesi için kentte bir fabrikadaki işini bırakan Baba Öztürk, Sevilay'ın her şeyiyle yakından ilgileniyor.

Öztürk, her gün antrenmana götürdüğü kızını havuzdan çıktıktan sonra havluyla kuruluyor, elbiselerini giydiriyor.

Egemenlik Mahallesi'nde yaşayan Bülent-Hülya Öztürk çiftinin ilk çocuğu olan Sevilay, doğuştan iki kolu olmadığı için günlük yaşamında ailesinin desteğine ihtiyaç duyuyor. Çift, kızlarını yaşadıkları ekonomik sorunlara rağmen en iyi şekilde büyütmek için mücadele etti. 

Kendisi gibi iki kolu olmayan milli yüzücü Beytullah Eroğlu ile tesadüfen hastanede karşılaştıktan sonra yüzmeye başlayan Sevilay, 2 yılı aşkın süredir birçok başarıya imza attı. 

Azmi ve gayretiyle dikkati çeken Sevilay, katıldığı şampiyonalarda başarılı dereceler elde etti. Baba Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının gönül verdiği yüzme sporunda başarılı olması için elinden geleni yaptığını dile getirdi.

Kızının geleceğini düşünerek, işini bıraktığını anlatan Öztürk, "Bunu, her anne babanın yapabileceği bir fedakarlık olarak görüyorum. Kızımı antrenmanı sabah  başlıyor. Giydirdikten sonra antrenman yaptığı havuza getiriyorum. Antrenmanın  ardından duşunu alıyor. Üstünü giydiriyorum ve eve gidiyoruz. Dersleriyle de ilgileniyorum. Çünkü kızımın başarılı olması beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Sevilay Öztürk de her şeyiyle yakından ilgilenen babasını mutlu etmek için elinden geleni yaptığını belirterek, "2020 olimpiyatlarında başarılı olmak istiyorum" dedi.