Zonguldak’ta umreden dönen roman kadınlar, kutsal toprakları görmelerini sağlayan Vali Ali Kaban’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Zonguldak Valiliği ve özel bir firmanın desteğiyle umreye gönderilen 20 roman vatandaş, kutsal topraklardan dönmenin sevincini yaşadı. Roman kadınlar, kendilerine bu imkânı sunan Zonguldak Valisi Ali Kaban’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Umreye gönderilen 20 roman kadın, umrenin çok güzel geçtiğini belirterek, “Sorunsuz bir umre yolculuğu geçirdik. Çok güzel bir şekilde umremizi yaptık. Daha sonra Mekke’de kaldığımız süre içerisinde siz Sayın Vali'miz, Sayın Müftü'müz ve bizim o topraklara gitmemize vesile olanlar için ihrama girerek tekrar umre yaptık ve sizin için de bol bol dua ettik.” dedi.


Kutsal topraklara gitmelerine vesile olanlara teşekkür eden bir roman kadın, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Hiç göremeyeceğimiz yerleri görme şansı bulduk. Çok mutluyum ve şu an bile ağlamak istiyorum. Dünyada bu güne kadar bu kadar sevinmemiştim. Allah herkese nasip etsin, herkese göstersin. Eskiden Kâbe’ye baktığım zaman hiçbir duygu hissetmeyen birisiydim. Ancak şu anda Kâbe’ye baktığım zaman o kadar değişik manevi duygular hissediyorum ki anlatamam. Şimdiden Kâbe’yi o kadar çok özledim diyebilirim”

Roman vatandaşlar, kutsal topraklardan getirdikleri hurmaları ve zemzem suyunu Vali Kaban’a hediye etti.

VALİ KABAN: FIRSAT OLDUĞUNDA BU TÜR ZİYARETLERİ ERTELEMEDEN YAPMAK GEREKİYOR

Umreden dönen roman vatandaşların teşekkür ziyaretinde konuşan Vali Kaban, “Hepiniz hoş geldiniz. Allah kabul etsin. Nasıl bir umre programı geçirdiğinizi merak ediyorum. Bildiğim kadarıyla şu ana kadar düzenlenen programlar kapsamında bu kadar kadının katıldığı ilk umre programı oldu. Bu tür faaliyetlerin devam etmesini diliyoruz, Eren Enerji’ye de verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sanıyorum bu tür konularda geç kalmamak gerekiyor. Bugün yarın demeden yerine getirme fırsatı olduğunda gerçekleştirmek gerekiyor.” şeklinde konuştu.