Saçaklızade Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, hayırseverlerin desteğiyle bu ramazanda da ihtiyaç sahibi aileleri yardım elini uzatacak.

Vakıf başkanı Ali Demirdöven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimden sosyal projelere, burstan gıdaya kadar yardımların 14 yıldır kesintisiz devam ettiğini söyledi.

Yılın her günü uzattıkları yardım elinin ramazanda da süreceğini anlatan Demiröven, yardımların ulaştırılmasında hayırseverlerden büyük destek gördüklerini dile getirdi.

Hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit şekilde yaklaştıklarını ifade eden Demirdöven, ramazan dolayısıyla kent merkezindeki 2 bin 500 aileye yardımda bulunacaklarını anımsattı.

Başta Türkiye'ye sığınan Suriyeliler olmak üzere Afgan uyruklu kişilere de sahip çıktıklarını anlatan Demirdöven, tüm hayırseverleri ramazanda güç birliği oluşturmaya davet etti.

Yardımların dağıtımında 8 kişilik ekip kurduklarını kaydeden Demirdöven, şöyle konuştu:

"Dağıtım merkezi aracılığıyla kentin 4 ayrı noktasındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. 'İnsanlar evlerinde ısıtmak için tekrar harcama yapmasın' diye yemekler özel yapılmış sefer tasıyla taşınıyor. Bu sayede yemekler hem sıcak hem de daha hijyenik bir şekilde hak sahiplerine teslim ediliyor."

Demirdöven, 3 bin aileye de kuru gıda yardımında bulunduklarını söyledi. 

Kuru gıdaları marketlerden aldıkları poşete koyduklarını belirten Demirdöven, "Babaların evine erzağını götürürken üzülmemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.