Bitlis’in Ahlat ilçesinde yaşayan hayvansever Numan Büyükdere, işlettiği mahalle bakkalını kapatarak kümese çevirdi. Büyükdere, bir zamanlar mahallenin bakkalı olarak hizmet veren iş yerinde şimdilerde ise kuluçkaya yatan hayvanları besliyor. Kapatarak hayvan kümesine çevirdiği bakkalının raflarında ve çekmecelerinde güvercin ve keklik gibi hayvanları, bahçesinde ise tavuk, ördek, köpek ve horoz gibi hayvan türlerini besleyen Numan Büyükdere’nin en büyük hayali ise bir gün kendisine ait büyük bir hayvan çiftliği kurmak.

Zamanının büyük bölümünü hayvanlarla ilgilenerek geçirdiği kaydeden Büyükdere, “Tüm hayvanları çok seviyorum. Bu nedenle mahalle bakkalımı kapatarak yerine hayvan kümesi kurdum. Kurduğum kümeste güvercin ve keklik türlerini besliyorum. Bazı güvercin ve kekliklerin ise kuluçkaya yatması için bakkal raflarında ve çekmecelerinde yuvalar yaptım. Hayvanlar oluşturduğum bu yuvalarda yumurtalarını yapıp kuluçkaya yatıyorlar. Evimin bahçesini de küçük bir çiftliğe çevirdim. Burada da türlü türlü havyaları besliyor ve onlarla güzel vakit geçiriyorum.” dedi.

İlk başta mahallelinin bakkalı kümese çevirmesine anlam veremediğini ve çok şaşırdığını da ifade eden Büyükdere, daha sonra duruma alıştıklarını ve kendilerine destek olduklarını sözlerine ekledi.