İzmir'in Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, can dostların yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik hizmetleri dolayısıyla Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından teşekkür plaketiyle ödüllendirildi. Akpınar, “Karşıyakamız'ın çağdaş çizgisine yakışan, hayvan dostu belediyecilik anlayışımızı sonuna kadar koruyacağız.” dedi.

HAYTAP adına Esin Önder ve Şule Baylan, Başkan Akpınar’ı makamında ziyaret ederek teşekkür plaketini sundu. Önder ve Baylan, Karşıyaka Belediyesi’nin hayvan haklarına saygılı uygulamalarıyla beslenme ve sağlık gibi alanlardaki hizmetlerinin, diğer yerel yönetimlere de örnek olmasını dilediklerini ifade etti. Akpınar da, “Hayvanlarımızın yaşam hakkına saygı duyan ve sağlıklı yaşam şartları oluşturmaya çalışan bir belediyeyiz. Yaşadığımız çevreyi, sokakları paylaştığımız hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. Bu ay içinde, yaz mevsiminde sokak hayvanlarının susuzluk çekmemesi için, ‘Bir Kap Su’ kampanyamızı başlatacağız. Bu kampanyamıza katılan ve can dostlarımıza sahip çıkan yerlere, ‘Bu site/apartman can dostudur’ yazıları asacağız. Hazırladığımız broşür ve ilanlarla kentimizde hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından son 15 ayda, İzmir’de bir ilke imza atılarak ilçenin çeşitli noktalarına hayvanlar için ‘mama dönüşüm kutuları yerleştirildi. Yedi tane sabit kedi evi kazandırıldı, ağır kış şartlarından etkilenmemeleri için yaklaşık bin adet strafor yuva yapıldı. 20 binden fazla hayvana tıbbi müdahalede bulunuldu. 3 bin kedi ve köpek kısırlaştırıldı. 330 sahipsiz kedi ve köpek, yuvaya kavuşturuldu.