Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, "Her Şehit Mezarına Türk Bayrağı" projesini şehit aileleri ve gaziler ile birlikte hayata geçirdi.

Antakya ilçesine bağlı Karaksı Mezarlığı'nda bulunan şehit mezarları başında Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Ertuğrul Gün, Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, Hatay Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Ölçer, şehit aileleri, gaziler ve hemşehrileri ile birlikte projeyi hayata geçiren Başkan Savaş, vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlere verdiği önemi ve değeri bir kez daha kanıtlamış oldu.

Düzenlenen programda konuşma yapan Başkan Savaş, Bu topraklar için gazi olan ve daha sonra ebediyete intikal etmiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehitlerimizi rahmet ve saygıyla andıklarını ifade ederek; "Şehitlerimiz vatanımız ve bayrağımız uğruna mücadele ederken bizim bağımsızlık simgemiz yüce bayrağımızın gölgesinde şehit olmuşlardır. Ebediyete intikal ettikten sonra da bizim inancımıza göre de peygamberlik makamından sonraki makama layık olmuşlardır ve öbür dünyada 70 tane etrafındaki yakınına şefaat edeceklerdir. Bu nedenle bizim için kutsal kişilerdir." dedi.

Şehitlerimizin uğruna can verdikleri Türk Bayrağı'nı kendi mezarlarının baş ucuna koymanın onurunu yaşadıklarını belirten Başkan Savaş, Bu bayrağı dikmekle sadece şehitlere ve milli değerlere sahip çıkıldığını değil Türk milletinin bundan sonraki zaman diliminde de bu ülke için gözünü kırpmadan şehit olabileceğinin ve bundan sonraki süreç içinde Türkiye Cumhuriyeti'nin, Misak-ı Milli'nin ve Türk Bayrağı'nın bizim için çok önemli olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Hatay'daki 300 civarındaki şehidin mezarı başına bir tane Türk Bayrağı'nı emanet bırakacaklarını söyleyen Başkan Savaş; "Şehidine sahip çıkmayan geleceğine de sahip çıkma becerisini gösteremez. Biz şehitlerimize, vatanımıza ve onların bize emanet ettiği Türk Bayrağı'na sahip çıkmaya devam edeceğiz. Nereden olursa olsun şehit olsun istemiyoruz. Analarımızda ağlamasın istiyoruz. Bundan sonraki süreç içerisinde ülkemize, milletimize ve bayrağımıza sahip çıkalım." ifadelerine yer verdi.

UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK İÇİN

Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır da yaptığı konuşmada ise, Başkan Savaş'ın şehit ailelerine olan yaklaşımından dolayı teşekkür ederek; "Sayın Lütfü Savaş, şehit ailesinin ve gazilerin yanında olduğunun devamlı hissettirmiştir. Bu yapılan çalışmanın çok önemli bir yeri olduğunun inancındayız. Çünkü Şehit vurulunca değil unutulunca ölür. Bu çalışma ile şehitlerimizi unutmadığımızı ve yaşadığının göstergesidir" dedi.

Şehitlerin unutulduğu zaman öldüğünü belirten Hatay Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Ölçer de, "Şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak için her şehidin başına bir bayrağın oluşu uzaktan da olsa görüldüğü zaman orada bir şehit var ve unutulmadığı anlamını taşır. Allah vatanımıza zarar vermesin, bayrağımızı da başımızdan eksik etmesin. Bu desteklerinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vatanı uğruna canını koyan şehit mezarlarının başına gelen şehit aileleri ise, yapılan onur ve gurur dolu çalışmadan dolayı Başkan Savaş'a teşekkür etti ve hayır dualarını eksik etmediler.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Savaş, şehit aileleri ve gaziler okunan dualar eşliğinde her şehit mezarına Türk Bayrağı dikti.