Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), Belçika'nın Gent şehrinde yapılan tanıtımda, yapılan çekilişle 10 Belçikalıya birer haftalık tatil hediye etti.

MATSO, 2015 yılında ayırdığı 400 bin liralık tanıtım bütçesiyle bölgede daha fazla turist gelmesi için Avrupa'daki turizm fuarlarında stant açıyor. MATSO, ITB Berlin, Belçika ve İskandinav ülke fuarlarına katılarak bölgenin tarihi ve doğal güzellikleriyle 35 yıllık turizm birikimiyle destinasyonun tanıtımını yapıyor. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, bölgeye geçen yıla göre daha fazla turist gelmesi için fuarlara katılarak bölgenin tanıtımına devam edeceklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği'nin(AB) kalbi Belçika'da tanıtım yaptıklarını belirten Boztaş, Gent şehrinde yaptıkları çekilişle 10 kişiye birer haftalık tatil hediye ettiklerini kaydetti. Belçikalıların hediye tatil kartı çekilişine yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Boztaş, MATSO'nun kurulduğundan bu yana ilk defa bu sene kendi ismiyle fuarlara katılarak stant açarak tanıtım yaptığının altını çizdi.

Manavgat'ın başat sektörünün turizm olduğunu ve ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 3,7 milyar dolar döviz girdisi sağladığını belirten Boztaş, bölge destinasyonun konaklama tesisi kalitesinin başta Almalar olmak üzere Avrupa, İskandinav ve Rus turistleri yöreye çektiğini kaydetti. MATSO olarak emlak fuarlarında özel önem verdiklerini anlatan Boztaş, Belçika'daki tanıtımların önemli ölçüde emlakla ilgili olduğunu ifade etti. MATSO'nun tanıtım bakımından Belçika’da adeta tarih yazdıklarını vurgulayan Boztaş, "Bölgemizin turizm potansiyeli çok yüksek. Otel kalitelerimiz dünya standartlarının üzerinde. Turizm sektöründe en güçlü potansiyelimiz dünya standartlarında konaklama tesislerimizin olması." diye konuştu.

Manavgat'a yatırım yapabilecek iş adamlarını bölgeye çekebilmek amacıyla Belçika'da tanıtım çalışması yaptıklarına dikkat çeken Boztaş, 3 gün süresince bölge destinasyonun tanıtımı için Flemenkçe konferanslar düzenlediklerini, çalışmanın başarılı geçtiğini kaydetti. Fuarlarda Manavgat'ın tanıtımlarını 5 dilde yaptıklarını belirten Boztaş, bölgeye gelen turistleri birinci sırada Almanların oluşturduğunu Almanları ise ikinci sırada Rusların takip ettiğini sözlerine ekledi.