Yurt genelinde her yıl 6 Mayıs günü kutlanmakta olan ve halk arasında baharın başlangıç günü olarak kabul edilen 'Hıdırellez Bahar Bayramı' Yozgat’ta belediye ve Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Yozgat Belediyesi tarafından Çapanoğlu Kent Parkta düzenlenen Hıdrellez Bahar Bayramına il yöneticileri bazı daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte anaokulu öğrencilerinin müzik eşliğinde yaptığı gösteriler izleyenlerin beğenisini topladı.

Hıdrellez Bayramı Bozok Üniversitesinde de coşku ile kutlandı. Erdoğan Akdağ Kampüsü Merkezinde gerçekleştirilen etkinliklere Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak, Genel Sekreter Erol Sorucu, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte üniversite öğrencilerinin halk oyunları gösterisi izleyenlerin beğenisini kazandı.

Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, yaptığı açıklamada her yıl olduğu gibi bu yılda Hıdrellez Bahar Bayramı etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Uçar, “Havaların ısınıp baharın yüzünü gösterdiği şu günlerde üniversitemizde öğrencilerimiz akademik ve idari personelimiz ile birlikte Hıdırellez Bahar Bayramı geleneğini büyük bir coşku ile kutluyoruz. Nevruz Bayramı olsun Hıdırellez olsun aynı ortak bir kültürün yansımaları. Bu kültürel mirası üniversitemiz öğrencileri ile çok güzel bir şekilde yaşatmaktayız. Dönem sonu olması itibari ile de öğrencilerimiz müzik ve etkinliklerle moral ve motivasyon depoladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinliğin sonunda katılımcılara günün anısına üniversite tarafından etli pilav ikram edildi.