Samsun İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Tekkeköy ilçesinde besicilik yapan üreticilerle bir araya geldi. Birlik Başkanı Erdal Doğan, "İnsanlığın gıda ihtiyacını karşılama dolayısıyla tarım ve hayvancılığın her geçen gün stratejik bir hal aldığını görüyoruz." dedi.

Tekkeköy Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Erdal Doğan, "Dünyada gelişim teknoloji ve sanayileşme politikalarına rağmen hayvancılık sektörü ülke ekonomilerinde halen önemini korumaya devam ediyor. Ortak menfaatlerin savunulması, sorunların çözümü, plan ve programların bir düzen içinde uygulanması ancak örgütlü bir yapıyla mümkündür. Bizler üretiyorsak, o halde bizler kazanmalıyız. Dağınık ve hedefsiz olursak, kaybeden yine biz olacağız. Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et üreticileri Birliği olarak ilimizdeki sorumluluk sahasında üreticilerimizin yararına bir çalışma başlattık. Besi hayvanlarının mezbahanedeki kesimlerinde hayvan atıkları olarak ta bilinen kısımları birlikler marifeti ile toplanması, değerlendirilmesi, işlenmesi, pazarlanması ve üreticiye tekrar kazandırılması konusunda çok önemli adım attık.‘’ dedi.

Toplantıya; Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Erdal Doğan, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlülüğü ziraat mühendisleri Muhammet Öztürk, Cahit Üngider, Tekkeköy Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Salih Kalemen, Amasya Taşova yem fabrika yetkilisi Utku Sercan, Kırmızı Et Birliği Danışmanı Nuraydın Saka ve kırmızı et üreticileri katıldı.