Hollanda Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDA) Rotterdam il grubunun düzenlediği iftar programına çok sayıda siyasetçi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yönetici katıldı.

HDV Laleli Camii'nde düzenlenen iftara Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı Hugo de Jonge, Rotterdam Belediye Meclis üyesi Turan Yazır, Rotterdam Charlois Belediye Eski Başkan Yardımcısı Alaatin Erdal, Güney Hollanda Eyalet Meclis Üyesi Muzaffer Çetin, Türk kökenli siyasetçiler, farklı etnik kökenlerden Müslüman sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda cami yöneticisi katıldı.

MÜSLÜMANLAR İLE BİR ARADA OLMAKTAN MEMNUNUM

CDA'nın ilk defa 12 yıl önce bir iftar programı düzenlediğini ve bunun geleneksel hale geldiğini söyleyen Hugo de Jonge, Müslümanlarla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Jonge "Ramazan aslında insanlara daha çok düşünmeyi ve sabrı anlatıyor. Aç insanların durumlarını daha net olarak görmelerini sağlıyor. Biz CDA olarak Müslümanların da toplumun bir parçası olarak görüyoruz. Hıristiyanlıktan esinlenen bir parti olarak Rotterdam Laleli Camii'nde düzenlediğimiz bu iftarlarla Müslüman toplumuyla aramızdaki bağları daha da güçlendirmek istiyoruz. Aslında ben şahsen insanları muhasebe yapmaya sevk eden ramazanı çok önemsediğimizi de belirtmek isterim." dedi

CDA PARTİSİ MÜSLÜMANLARI CİDDİYE ALIYOR

Rotterdam Belediye Meclis üyesi Turan Yazır, her yıl geleneksel CDA partisi olarak düzenledikleri iftar programına Hollandalılar, Bosnalılar, Surinamlılar, Türkler ve Faslıların katıldığını söyledi. Yazır "Birlik ve beraberlik içinde bu iftarı son 12 yıldır düzenliyoruz. Ramazan ayı bu şekilde coşku ile karşılıyoruz ve birbirimizle paylaşıyoruz. 600 bin nüfuslu Rotterdam'ın 150 bini Müslümanlardan oluşuyor. CDA partisi Müslümanları ciddiye alıyor. CDA Partisi aynı zamanda Hollanda'da iftar organize eden tek siyasi parti. Bu geleneğini de devam ettiriyor." dedi.