Kutlu Doğum Platformu tarafından belediye düğün salonunda, Mustafa Kemal İlkokulu anasınıfı öğrencilerinin mehter gösterisi ve Afşin Ulu Cami İmam Hatibi Yusuf Donar'ın Kur'an tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, samimi olmakla samimi görünmenin arasında fark olduğunu belirterek, samimiyet kılıcının, demir kılıçtan daha keskin olduğunu ifade etti.

Menfaat ve çıkar hesaplarının masumiyeti bozduğunu ifade eden Yıldırım, çıkarcılığın insanın fıtratında bulunduğunu ve insanlığın buna karşı durmadığını savunarak şunları kaydetti:

"Ebedi ve kalıcı olana değil de fani ve basit olana talip oluyoruz. Kur'an'da bir çok ayet niyet ve samimiyete işaret eder. İhlas ve Samimiyet, dinin özüdür, gösterişi bir tarafa bırakıp kulluğu sadece Allah'a özgü kılmaktır. İhlas, yaratanına karşı samimiyettir, dünyevi çıkarları bir tarafa bırakmaktır, İhlas, ne makam ne mevki, ne teşekkür, ne takdir beklemeden her türlü işinde yalnızca yaratanına yönelmektir. Bir sadaka samimiyetten uzak gösterişle verilirse sadece paranın el değiştirmesi olur. Buda kişiye ne dünyevi nede uhrevi bir kazanç sağlar. İhlas ve samimiyetten yoksun olan yardımlarda bir başa kalkma ve teşekkür beklentisi vardır. İnanan kimse yardım yaptıktan sonra ötesine bakmaz"

Yıldırım, ihlas ve samimiyetin, sadece inanç ve ibadetlerde değil insanlarla ilişkilerde de son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Programa, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ticaret ve Sanayi Odası Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş ile ilgililer katıldı.