Iğdır Belediyesi Park ve Bahçe Birimi tarafından belediyeye ait seralarda mevsimlik çiçek üretimi yapılıyor. Serada tohum ekme çalışmalarına Eş Başkanlar Murat Yikit, Şaziye Önder, Belediye Eş Başkan yardımcısı Aynur Timur’un yanı sıra belediye çalışanları da katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye eş başkan yardımcılarından Aynur Timur, şehrin çehresini güllerle güzelleştirmek istediğine dikkat çekerek, "İlkbahar ayının gelmesi ile birlikte ilimizde bulunman park ve bahçeleri güllerle donatarak böylece ilimizin daha hoş bir görünüme bürünmesini sağlıyoruz. Şimdi bu serada bulunan gül tohumları yaklaşık 1 ay sonra fideye dönüşecek bizlerde bu fideleri şehrin park ve bahçe alanlarına ekeceğiz.” dedi.

ON BİR ÇEŞİT GÜZELLİKTE MEVSİMLİK ÇİÇEK ÜRETİYORUZ’

Timur, son olarak on bir çeşit güzellikte mevsimlik çiçek üreteceklerine dikkat çekerek” Park ve bahçe alanlarına ekilmek üzere on bir çeşit renkten 35 bin çiçek üreteceğiz. Şuan tohumlarını seramıza serptikten sonra 25 gün içerisinde bunlar fide olacak o zaman bizler bu fideleri ilimizdeki tüm park ve bahçe alanlarına ekeceğiz.” diye konuştu.