İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, ihtiyaç sahibi 23 aileye canlı kurbanlık yardımı yapıldı.

İHH Kahramanmaraş Temsilcisi Süleyman Erayman, gazetecilere yaptığı açıklamada, başlatılan yetim dayanışma çalışması kapsamında dünya genelinde 37 bin canlı kurban dağıtımı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kahramanmaraş İHH olarak yapılan çalışmayla ihtiyaç sahibi 23 ailenin tespit edildiğini belirten Erayman, bu ailelere canlı kurbanlık yardımı yaptıklarını ifade etti.

Hayırseverlere bağış çağrısında bulunan Erayman, insanlık aleminin sıkıntılı günler geçirdiği bugünlerde zor durumda kalan insanlara yardım edebilmek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

İslam aleminin yaşadığı coğrafyada ve tüm dünyada savaşın olmamasını temenni eden Erayman, "İnşallah bugünler geçecek. Kurban Bayramı arifesinde bizler ellerimizi açarak etrafımızdaki savaşın bir an önce bitmesi için Allah'a yalvarıyoruz" diye konuştu.

Erayman, Kobani'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin bulunduğu yerlerde de sağlık taraması ile canlı kurban ve yardım bağışlarının sürdüğünü vurguladı.