Kahramanmaraş'ta bir kantin işletmecisi yardımseverlerin desteğiyle iki yılda topladığı mavi kapaklarla ihtiyaç sahibi 513 engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.

Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde kantin işletmeciliği yapan Abdulkadir Gülmez, iki yıl önce öğrencilerden birinin kaza yaparak felç geçiren babasını, mavi kapak toplayarak akülü tekerlekli sandalye sahibi yaptı.

Ailenin mutlu olmasını sağlayan bu girişim, uzun soluklu bir kampanyanın da başlangıcı oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan'la görüşerek, kentteki tüm okullardan destek almaya başlayan Gülmez, mavi kapak toplayanlar için aranan bir isim haline geldi.

Gülmez, bu sorumlulukla yüzlerce ihtiyaç sahibi engellinin umudu oldu. Yaklaşık iki yılda milyonlarca kapak toplayan Gülmez, engellilerin umudu haline geldi.

Gülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilere yardım etmenin anlatılamayacak bir duygu olduğunu söyledi.

Yaklaşık iki yıl önce başlayan mavi kapak toplama çalışmasının heyecana dönüştüğünü ifade eden Gülmez, "İlk başta okullardaki kantin işletmecileriyle görüştük. Ardından 'Edeler Diyarı' diye bir sosyal paylaşım platformuyla irtibata geçtik. İki yılda 85 milyon civarında kapak toplayarak, 13'ü akülü olmak üzere 513 engelliyi tekerlekli sandalyeye kavuşturduk. Bize bu mutluluğu yaşatmamıza destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Kapak toplamayı sürdürdüklerini ifade eden Gülmez, böylelikle hem engellilere destek olduklarını hem de gelecek nesle daha yaşanabilir doğa bıraktıklarını kaydetti.

- Kendini maviye adadı

Gülmez, kendini "mavi"ye adadığını, gittiği her yerde gözlerinin kapak aradığını söyledi.

Bazı vatandaşların "bu kapaklardan ne olur ki" dediğini anlatan Gülmez, "İhtiyacı olan insanlar için mavi kapakların çok şey ifade ettiğini biz biliyoruz. Bu hayır havuzuna destek veren vatandaşlarımızın Allah hayrını kabul etsin" diye konuştu.

Toplanan kapaklar sayesinde tekerlekli sandalyeye kavuşan Fazlı Nergiz de verilen tekerlekli sandalyenin manevi değerinin olduğunu ifade etti.

Engelliler için mavi kapağın önemine işaret eden Nergiz, toplanan kapakların birçok engellinin hayatını değiştirdiğini sözlerine ekledi.