Gevher, okulların tatile girmesiyle birlikte camilerde ve bazı okullarda Kur'an kursu hizmetlerinin verilmeye başlandığını belirtti.

Okullarda seçmeli olarak verilen Kur'an ve dini eğitimin yetersiz kaldığını savunan Gevher, Kur'an-ın usulüne uygun okunması ve rahat bir şekilde ezberlenmesinin müftülüğün oluşturduğu kurslarda olabileceğini söyledi.

Gevher, özellikle Kur'an eğitiminin cami ve kuran kurlarının dışında istenilen seviyeye ulaşamadığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Kur'an-ı Kerim ve din eğitimi bizim işimiz, çeşitli isim altında kimse bölük pörçük etmesin. Yaz kurslarıyla ilgili psikolojik ve pedagojik çalışmalar yaptık bu kapsamda, 15 günden bu yana başkanlığımız tarafından özel yetiştirilen personellerimiz çocuklarımıza, Kur'an-ı ve dinimizi nasıl sevdirebilir ve öğretebiliriz diye 40 derece sıcağın altında eğitim vermekle uğraşıyor biz bunlara müteşekkiriz. Her işte olduğu gibi bu konuda da yavrularımız ehil ellerde bu işin tecvidini ve kuralını bilen kimseler tarafından öğrensin"

Düzenlenen kurslarda herhangi bir yaş sınırlaması olmadığını anımsatan Gevher, verilen eğitimin tam anlamıyla yerine ulaşabilmesi için belirli yaşın altındaki ve üstündeki kişilerin kurslara kabul edilmeyeceğine işaret ederek,  "Çocuklarımızı en az üç ve dördüncü sınıftan itibaren camilerimize gönderirsek daha faydalı olacaktır. Bu sayede hem hocalarımız daha güzel eğim verecek hemde diğer yavrularımızı daha farklı zamanlarda değerlendirilebilecek" diye konuştu.

- "Cihat denildiği zaman bazı insanlarımız ürküyor"

İslamda cihat denildiğinde insanların ürktüğünü anlatan Gevher, 'Cihat'ı kuran öğrenmek, ramazanda yardımlaşmak ve nefis mücadelesi vererek yapmaya çalıştıklarını belirterek, geleceğin teminatı olan çocuklar için başlattıkları evde eğitim hizmeti çalışmasınında tamamlandığını ve talep olması durumunda evlerde eğitim verilebileceğini sözlerine ekledi.