Asitane Vakfı Başkanı Hasibe Turan önderliğinde, ilk etapta vakıf çalışanlarının katılımıyla başlayan "Sevgimizi dokuduk ilmek ilmek" bere örme kampanyası kısa sürede karşılık buldu. Sonrasında gönüllü kadınların ellerinde sevgiyle dokuduğu bereler, 3-4 bin sayısı hedeflenirken 10 bine ulaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun da bere işleyerek destek verdiği kampanya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun da desteğiyle şimdi barış ve kardeşlik atkısına dönüşüyor.

Bakan Ramazanoğlu'nun bir yün ve şiş alarak başladığı atkı kampanyasıyla, Türkiye'nin her yerinde toplumun bütün kesimlerinden katılımcılar, elden ele dolaşarak örülecek atkıya sevgiyle birer ilmek atarak barış ve kardeşliğe destek olacak.

Vakfın Başkanı Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sevgiyle atılan ilmeklerle örülecek atkıyla barış ve kardeşlik adına sevgi yumağı oluşturmak istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'na gönderdiği yün ve şişlerin kendilerine iki bere olarak geri geldiğini anlatan Turan, kampanyaya desteklerinden dolayı Erdoğan ve Davutoğlu'na teşekkür etti.

- "Çocuklar üşümesin

Emine Erdoğan'ın "Aman delik deşik örmeyin. Örgüleri sıkı tutunki çocukların başları üşümesin, hasta olmasın" diye de kendilerini uyardığını aktaran Turan, artık bu çalışmanın bir barış ve kardeşlik hareketine dönüşmesinin önemini belirtti.

Turan, şöyle devam etti:

"Bu çalışmanın, barış ve kardeşlik hareketi olması da çok anlamlıydı. Hiç ayırt etmeksizin mağdur olan bütün çocuklarımıza, özellikle annelerimize, kadınlara, genç kızlara, bu konuda dokunmak biraz temas etmek istedik. Bu fikir böyle bir harekete dönüşmeye başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile görüşme esnasında bir fikir çıktı. Bir atkı örelim ama bu atkıda bütün en üst düzeyden en alt düzeydeki insanımıza kadar herkes sevgisiyle barış ve kardeşlik için bir ilmek atsın. Bu atkıyı biz kaç metre olursa olsun, rengarenk bir atkı olsun, bitmesin dedim. Sema hanım da fikre sıcak baktı, hemen bir yün ve şiş aldırdı. Bütün arkadaşlarına konuyu yayacağını söyledi."

HABER FOTOĞRAFLARI

- "Sevgi yumağına dönüşür"

Turan, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da bütün bir bölgede yaşayan insanların değerinin bombalar, silahlar ve gözyaşlarıyla yok olup gitmesine, bu değerin yeryüzünden silinmesine fırsat vermemek için herkesi bir ilmek atmaya davet etti.

Bir atkı örmede sayının önemli olmadığına dikkati çeken Turan, çünkü bir sevgi yumağı oluşturmak istediklerini kaydetti. Sayıların artan mültecilere devletin ve siyasilerin 24 saat en iyi şekilde hizmet verdiğini vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Biz sadece kadın eliyle devletin, siyasilerin yaptığı bu işe bir sivil toplum kuruluşu olarak bir katkı sağlamak, dokunmak gibi bir amacımız var.  İnşallah bizim bu atkıyla birlikte, barış ve kardeşlik hareketi olarak metrelerce uzayan ve herkesin bir ilmeğinin olduğu sevgi yumağına dönüşür. İnşallah bütün topraklarda insanların yeniden, bıkmadan, usanmadan barışın ve değerli yaşamlarının devamına bir katkı sağlarız."