Doğal ve tarihi güzelliğiyle Çorum’un en önemli turizm merkezlerinden biri olan İncesu Kanyonu, güneş enerjili sistem ile aydınlatılacak.

Yozgat sınırından başlayarak Çorum’un Ortaköy ilçesinde son bulan 12 kilometre uzunluğundaki İncesu Kanyonu, sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleri ile ziyaretçi akınına uğruyor. Çorum’un yeni turizm merkezi olarak gösterilen kanyon; 8 farklı medeniyetin izlerini taşıyan kale, mağara, su sarnıçları ve merdivenlerden oluşan kalıntılar, 300 metreyi bulan sarp kayalıklar ve eşsiz doğa manzarası ile dikkat çekiyor.

Yakın bir zamana kadar bilinmeyen kanyona son 8 yılda yapılan yatırımlar ile yürüyüş yolu, kır konağı, çocuk oyun grupları, kamelya, otopark ve piknik alanları kazandırıldı. Kanyon içine yapılan yürüyüş yolunun ardından şimdi de aydınlatma sistemi kurulması için çalışma başlatıldı. Akşam saatlerinde ziyaretçilerin güven içinde gezmeleri için kanyon güneş enerjili sistem ile aydınlatılacak.

İl Genel Meclisi toplantısında "İncesu ve Şapinuva solar ile aydınlanıyor" adlı projenin hayata geçirilebilmesi için Ortaköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne 75 bin TL'lik eş finansman desteğinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması hususu ele alındı. Plan Bütçe Komisyonu'nun olumlu değerlendirdiği aydınlatma projesine verilecek destek İl Genel Meclisi'nde kabul edildi.

Ortaköy İl Genel Meclis üyeleri Dilaver Yıldırım ve Mustafa Çelik, İncesu Kanyonu'na yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşandığını ve akşam saatlerinde kanyonda aydınlatma bulunmadığını dile getirdiler. Sağlanacak ödenek ile kanyon içindeki yürüyüş yolu ve kamelyalar ile Şapinuva ören yerinin gece saatlerinde de aydınlatılacağını ifade ettiler.