Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi’nde her hafta yapılan cumartesi sohbetlerinin bu haftaki konuğu Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen oldu.

İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi’nde 'Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar' konulu konferans verdi. Elif Doğan Türkmen, İŞKAD’ın yaptığı çalışmalar ve özellikle geçtiğimiz ay başlayan Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar Projesi ile ilgili detayları anlattı. 3,5 yıldır yönetimde olduklarını hatırlatan Türkmen, "Bizim şiarımız Adana’da ve Türkiye’de kadını iş dünyasında çoğaltmak oldu ve bundan sonra da böyle olacak. Kadın ve erkeğin her şeyde her konuda eşit olduğunu her zaman vurguladık. Mesela kuşlar tek kanatla uçamaz, biz kadını ve erkeği bir kuşun iki kanadı olarak nitelendiriyoruz. Bu nedenle kadını iş dünyasına kazandırmak ve çoğaltmak için çalışmalar yapıyoruz." dedi.

"Kadının iş dünyasına girmesi, ya istihdam edilerek ya da istihdam ederek oluyor" diyen Türkmen, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim tercihimiz istihdam eden kadın olması. O yüzden çalışmalarımızı girişimcilikle ilgili olacak şekilde ürettik. Avrupa Birliği, Milli Eğitim, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Sosyal Destek Programı (SODES) ile ortaklaşa projeler yaptık. Geçtiğimiz ay başlattığımız projemiz Güçlü kadınlar Güçlü Yarınlar Projesini Çukurova Üniversitesi ile yapıyoruz. Üniversiteden 15 okuyan öğrenciyi alıyoruz. Lisedeki gençlere mentör abla olarak yetiştiriyoruz. Adana’nın tüm ilçelerinde liselerde okuyan genç kızlara girişimciliğin ne olduğunu anlatacağız. Merkez ilçelerde bu çalışmayı yaptık. Çukurova Üniversitesi öğrenci işbirliği konusunda bize destek veriyor. Ama ekonomik olarak hiçbir kurumdan maddi destek almadık."

Başkan Türkmen sözlerini şöyle tamamladı: "Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa ailelerde o kadar güçlü olur. Kentimiz ve Ülkemiz güçlü olur. Biz İŞKAD olarak ülkemizi çok seviyoruz. Rahat ve refah içinde yaşamak için kadınlarımızın evde değil dışarıda iş dünyasında olması lazım. Biz dernek olarak elimizi taşın altına koyduk. Ben kadın olmaktan çok mutluyum. Tüm kadınlarımızda mutlu olsun girişimci olsun."