Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, Türk kadınının daima erkeğin yanında yer aldığını belirterek, “İslam kültüründe kadına şiddet yoktur.” dedi.

Genel Müdür Coşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Coşkun, “Son günlerde ülkemizde kadına yönelik şiddet olaylarına şahit oluyoruz. Hiçbir zaman İslam kültüründe kadına şiddet yer bulmadığı gibi, fikri, bilgisi ile kadın anne olmuştur. Kadını kutsal sayan bir dinin mensupları olarak kadına şiddetin vuku bulduğu olayların yaşanmaması adına henüz çocuk yaşta başlayan milli ve manevi değer yargılarına sahip nesiller yetiştirmek zorundayız. Eğitimli kadın, eğitimli, insanı seven, yaratılanı Yaratan'dan ötürü seven bir düsturla erkek evlatlar yetiştirir.” ifadelerini kullandı.

Türk kadınının, kurulan ilk Türk devletinden bu yana devletin kuruluşundan ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer aldığını ve kadına en iyi değerin İslamiyet döneminde verildiğini vurgulayan Coşkun, “Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, cumhuriyetimizin kurulmasıyla toplumsal yaşamda yerini almıştır. Kadınlarımız, bir anne olarak kültürlü ve sağlıklı nesiller yetiştirme gayretiyle güçlü bireylerden oluşan aileler ve bu ailelerden oluşan gelişmiş sağlıklı ve güçlü bir toplum inşa etmek gibi ulvi bir görev üstlenmekte ve mensup olduğu meslek dalında canla başla çalışarak, içinde bulunduğu topluma faydalı olmaya çalışmaktadır. Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizleri eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım.” diye konuştu.