SON DAKİKA GÜNCELLEMESİ

İstanbul’da 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün sosyal medyada hızla yayılan bu görüntüsü büyük panik yaratmıştı. Ancak gerçek kısa süre sonra ortaya çıktı.

İstanbul depreminin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün çekilen fotoğrafında deprem sonrasında köprünün hasar aldığı iddia edilmişti. Ancak görüntünün köprüde bayrak asılması sırasında çekildiği köprünün herhangi bir hasar almadığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Sosyal medya üzerinden deprem sonrası 15 Temmuz Şehitler köprüsünde hasar oluştu şeklinde paylaşımlar yapılıyor. Kesinlikle itibar etmeyin lütfen. Bahse konu yerde bayrak asmak için platform var. Vatandaşlarımızın panik yapmaması bizim için önemli." denildi.

Sosyal medyada, sözü edilen görsel paylaşılarak, köprünün hasar gördüğü iddiaları dillendirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da ABD dönüşü yaptığı açıklamasında konu ile ilgili “Bu tür zamanlarda biliyorsunuz çok açıklama yapanlar olur. Bu tür açıklamalar kimseyi yanıltmasın. Az önce sosyal medyada baktım bir kadın bir tweet atmış. Bu tweet de “köprüleri kullanmayın, köprünün halatları koptu” Böyle densizlik yapanlar da var. Böyle bir şey söz konusu değil. 8 kadar yaralanma olayı söz konusu, bunlar da hafif yaralı. Bunun dışında binalarda bazı yerlerde hafif hasarlar söz konusu. Bunlar da yakın takipte devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yüzlerce kiş bu fotoğrafı konuşuyor. Yüzlerce kişi depremin ardından boğaz köprüsünde kısım kısım çökmeler olduğunu belirtiyor. İstanbul'da saat 13.59 sıralarında kent genelinde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD'dan alınan alınan ilk bilgiye göre deprem 5.8 büyüklüğünde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6 olarak revize etti. Deprem nedeniyle itfaiye ve polise çok sayıda ihbar yapıldı. İstanbul Valiliği kentte meydana gelen deprem nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı. Depremin ardından biri 4.4 büyüklüğünde olmak üzere pek çok artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD, 4 ilden 80 kurtarma uzmanının İstanbul'a sevk edildiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi 15.17'de 3.9 büyüklüğünde bir artçı depremin daha olduğunu duyurdu.

BOĞAZ KÖPRÜSÜ ÇÖKTÜ MÜ! 

Haber46'nın edindiği bilgiye göre, boğaz köprüsünde kısım kısım çatlaklar oluştu. Olay yerinden yeni görüntüler gelmesi beklenirken, henüz bir açıklama yapılmadı. Şuanda Boğaz köprüsü trafiği olması gerekenin çok çok altına düştüğü bildiridli. 

Ekrem İmamoğlu: AFET Koordinasyon Merkezimizde tüm süreci takip ediyoruz. Şu ana kadar iki ilçemizdeki cami minaresi devrilmesinin dışında ciddi bir yıkım can kaybı ya da yaralanma bilgisi mevcut değil. Birkaç binadan gelen hasar ihbarları da ekiplerimiz tarafından inceleniyor. Tekrardan geçmiş olsun. ( Açıklamada Boğaz Köprüsünden Bahsedilmedi ) 

Detaylar geliyor.