Kişilerin güzel bir İtalya ziyareti yapabilmesi adına planlamasını iyi bir şekilde yapması gerekir. Bu sayede ziyaret sırasında görülebilecek yerler listesi oldukça uzun olacak ve daha fazla yer gezilerek İtalya gezisinin daha verimli bir şekilde yapılması sağlanabilmektedir.

İtalya gezisi yapacak kişilerin bu detayları göz önünde bulundurması gerekir. Bu sayede ziyaretten daha memnun kalınacağı gibi ilerleyen dönemlerde de İtalya'ya gelmek ize daha fazla mutluluk katacaktır. Tarihin en erken yıllarından itibaren antik şehir kalıntılarının görülebileceği İtalya, Roma İmparatorluğu gibi çok önemli devletlere ev sahipliği yapmıştır. Bu bakımdan İtalya ziyareti sırasında özellikle tarihi değerleri yüksek olan pek çok farklı yer görülebilir.

Milano

İtalya’nın ve dünyanın moda şehri. Dünyaca ünlü mağazaların yer aldığı Milano’da İtalyan lezzetlerini de keyifle tadabilirsiniz. Duomo Katedralinin muhteşem görüntüsü buraya adım atmanızı sağlayan ilk yapıt olacak. Milano’da otel tavsiyeleri için adresi size yardımcı olabilir.

Bologna

İtalya denildiğinde ilk olarak gezilecek yerler arasında Bologna yer almaktadır. Bu yerin lakabı Kızıl Şehir olduğu gibi farklı mimarisiyle insanı kendisine çekmektedir. Özellikle bölgede kurulan üniversite şu anda en cazip yerlerden bir tanesidir. Üniversite dışında yapılar ve müzeler de ziyaret edilecek yerler arasında yer almaktadır. Kişilerin Bologna ziyaretinde özellikle bir günü mutlaka bu özel şehre ayırması önerilir.

Cenova

Kuzey İtalya bölgesinde yer alan Cenova da ziyaret edilecek yerler arasında bulunur. Özellikle deniz kenti olan Cenova deniz kıyısında oturduğunuzda dahi sizlere cömertçe tüm güzelliğini sunmaktadır.  Yine bu bölgede pek çok farklı kilise ve ev ziyarete açık durumdadır.

İtalya denildiğinde özellikle dini yapılar ön plandadır. Geçmişinde Hristiyanlık’ın önemli bir bölgesi olan İtalya bu bakımdan tüm bu değerlerini koruyarak günümüze kadar getirmeyi başardığı gibi hala bu dini yapıları ile dikkat çekmektedir. Bölgeyi ziyaret eden milyonlarca turist tarafından da bu yapılar gezilerek görülmektedir.

Floransa

İtalya’da en dikkat çeken yerlerden bir tanesi de Floransa’dır. Öyle ki Floransa İtalyan turlarının olmazsa olmaz yerlerinden birisi olarak görülür ve bu şehir oldukça farklı seçenekler sunar. Eski dönemlerin en önemli ressamlarından olan Leonardo Da Vinci ve Michelangelo gibi önemli sanatçılar da Floransa da yetişmiştir. Bu bakımdan şehrin çok önemli yapılarında bu kişilerin eserlerini görebilmek ve sokaklarda dahil heykelleri inceleyebilmek mümkündür. Bu açıdan pek çok dini ve turistik yapının yanı sıra sanatsal bir gezi yapmak isteyen kişilerin de mutlaka Floransa'yı ziyaret etmesi önerilmektedir.

Pisa Kulesi

Floransa'nın yanı sıra İtalya'da gidilmesi ve mutlaka uğranması gereken yerler arasında Pisa Kulesi yer almaktadır. Eğik olması ile ünlenen Pisa Kulesi pek çok turisti yıl boyunca buraya çekmektedir ve bu bakımdan oldukça ilgi gören yerlerinden bir tanesidir. Sizler de yapacağını ziyaretlerde mutlaka Pisa Kulesi'ni listenize almalısınız.

Pompei

Antik bir şehir görmek ve antik kentin kalıntıları inceleyerek o tarihi dokuyu hissetmek isteyen kişilerin ise İtalya ziyaretinden mutlaka uğranması gereken yerlerin başında Pompei gelmektedir. Tarihi yerleri hala ayakta kaldığı için Pompei çok önemli bir yere sahiptir.

Roma

İtalya'da gezilecek yerler arasında yer alan bir diğer yer ise kuşkusuz başkent Roma’dır. İtalya'nın en önemli şehirlerinden olan Roma için İtalya yönetimi da hep ayrı bir ilgi gösterir. Papa'nın bağımsız kenti Vatikan da sınırları içerisinde yer almaktadır. İtalya’da Roma turu ziyareti sırasında mutlaka görülmesi gereken yerler arasında; Kolezyum, Roma Forumu, Trevi Çeşmesi, Pantheon, İspanyol Merdivenleri, Santa Maria Maggiore yer alır. Bu açıdan ziyaret sırasında mutlaka bu yerlere uğranması önerilmektedir.

Venedik

İtalya için en son şehir ise Venedik’tir. Venedik su kenti olduğu gibi oldukça farklı bir şehir deneyimi sunmaktadır. Suların üzerinde yükselen şehir özellikle ilk defa gidenleri oldukça etkilemektedir. Bu bakımdan İtalya gezisi sırasında kişilerin Venedik’i de ziyaret etmesi önerilmektedir. Gondollar ile yapılacak olan şehir turu kişilerin uzun yıllar boyu unutamayacağı bir deneyim sunacaktır. Bu bakımdan İtalya ziyaretinin olmazsa olmazları arasında Venedik turu yer almaktadır.

Venedik, Roma ve pek çok şehir özel olan İtalya’da seçenekler oldukça fazladır. İtalya ziyaretini özellikle bir tur aracılığıyla gerçekleştirecek kişilere farklı rotalar sunulmaktadır. Böylece kişiler yapacakları seçimlere bağlı olarak pek çok farklı bölgeyi görme imkânına sahip olabilir. Diğer tüm şehirlerle ilgili yazılar ve tavsiyeler için adresini ziyaret edip bilgi alabilirsiniz.