İzmir'de annesine hakaret eden alkol bağımlısı kişi, annesinin şikayetçi olmasıyla başlayan uzlaştırma görüşmeleri sonucunda AMATEM'de tedavi görme şartıyla cezadan kurtuldu.

İzmir'de yaşayan S.G, 29 yaşındaki oğlu S.G'den, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle karakola giderek şikayetçi oldu.

Tarafların ifadelerinin alınmasının ardından şüpheli S.G'nin, yapılan testte 210 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Şüpheli hakkında İzmir 15. Aile Mahkemesince tedbir kararı olduğu ve bu kararı ihlal ettiği anlaşılırken hakkında soruşturma açılan S.G'nin dosyası, uzlaştırma kapsamına girdiği için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'na gönderildi.

Tedavi görmesi suretiyle taraflar uzlaştı

Büro tarafından görevlendirilen uzlaştırmacı Canan Selvi, taraflarla görüşerek anlaşmalarını sağlamaya çalıştı.

Anne, oğlunun Alkol Madde Tedavi Merkezinde (AMATEM) tedavi görmeyi kabul etmesi halinde uzlaşacağını belirtti.

Şüphelinin müştekiye bir daha hakaret etmeyeceğine dair söz vermesi ve şüphelinin 1 aya kadar İzmir Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki AMATEM'de yatılı tedavi görmesi suretiyle taraflar uzlaştı.

"Bu illetten kurtulsun" talebi

Uzlaştırmacı Canan Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annenin, oğlunun alkol sorunu ve sürekli hakaret etmesinden dolayı şikayetçi olduğunu söyledi.

Taraflara uzlaştırma şartlarını anlattığını, şüphelinin zor bir kişiliğe sahip olması nedeniyle görüşmelerde zorlandığını anlatan Selvi, şunları kaydetti:

"Şüpheli sürekli anneye hakaret ediyormuş. Çok da basit hakaretler değilmiş. Dosya bana verildi. Şüphelinin abisiyle konuştum. Durumun öneminden bahsettim. Şüpheli, davranış açısından çok sorumluluk sahibi biri değil. Uzlaşırsa ceza almadan kurtulacağını, sicilinin bozulmayacağını söyledim. Yasal süreçten bahsettim. Olayın önemini anlatınca ağabey tuttu kolundan getirdi. Anne oğlunun sürekli kendisine hakaret ettiğini anlattı. AMATEM'de tedaviyi anne istedi. 'Bu illetten kurtulsun. Tedavi görmeyi kabul eder ve hakaretlerinden vazgeçmesi için söz verirse uzlaştırmayı kabul ediyorum' dedi. Oğlu da bunu kabul etti. Bu şekilde annesi oğluna ceza almaması için bir şans vermiş oldu."