İzmir'den cenaze aracıyla getirilen Ali ve ağabeyi Yusuf Tencirlioğlu'nun cenazeleri, Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna konuldu.

Öte yandan, merkez Dulkadiroğlu ilçesi Yahya Kemal Mahallesi'ndeki çocukların ailesine ait evin önüne Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan çadırda taziyeleri kabul eden anne Fatma, baba Tevfik ve dede Süleyman Tencirlioğlu'nun güçlükle ayakta durdukları gözlendi.

Tevfik Tencirlioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kağıt toplamaya gittiğini belirterek, "Çocuklarımın ekmek parasını bu şekilde kazanıyorum. İşten geldim. Polislerden çocuklarımın kuyuya düştüğünü öğrendim. Çukurun çevresinde hiçbir önlem yoktu. Bu bir cinayet, davacıyım ve davamdan da vazgeçmeyeceğim. Kusuru olan herkesten şikayetçi olacağım." dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Fatma Tencirlioğlu da yaşadıkları yerin yakınına kuyu açtıklarını ancak bilgi vermediklerini ifade ederek, "Bilseydim çocuklarımı göndermezdim." diye konuştu.

Süleyman Tencirlioğlu ise Kahramanmaraş'tan İzmir'e çalışmaya gittiklerini dile getirerek, "Biz oraya çöpten ekmeğimizi kazanmaya gittik. Oğlumun varı yoğu iki oğluydu. Oraya bir kuyu kazmışlar. Çocuklar da bilmeden içine atlamış. Orayı düz sanmışlar. İki çocuğumuz da boğularak öldü. Şimdi kim verecek bunun hesabını, kim müdahale edecek? Ben şikayetçiyim. Davamdan hiçbir zaman vazgeçmem. Bu çocukların geleceği vardı." şeklinde konuştu.

HABER FOTOĞRAFLARI

Tencirlioğlu ailesinin Uzundere semtinde kurduğu çadırda yaşayan Ali ve ağabeyi Yusuf Tencirlioğlu, kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat çalışmasının devam ettiği alana girmiş, çamur nedeniyle kayganlaşan zeminde dolaşan çocuklar, yağmur suyuyla dolan yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukura düşerek hayatını kaybetmişti.