İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde biraraya gelen ilçe belediyelerinin bürokratları, kadınlar konusunda bir dizi çalışma için düğmeye bastı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kadınların korunması ve ekonomik anlamda güçlenmesi için bir seferberlik ilan ederek, yakacakları ışıkla Türkiye’yi aydınlatmak istediklerini söyledi.

Bir süredir ilçe belediyelerinin kadın çalışmaları yapan müdürlükleriyle ortak çalıştay hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, periyodik olması düşünülen toplantılardan ilkini düzenledi. “Kadın Danışma Merkezleri Sorunlarını Tartışıyor” başlığıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan Kadın Çalıştayı’nda belediye bürokratları, bilgi ve deneyimlerini aktardı. Toplantıya, Başkan Uyar da katıldı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, bundan böyle periyodik olarak yapılacak çalıştayların, kadınlar konusunda İzmir’den bütün Türkiye’yi aydınlatacak sonuçlar çıkaracağına inandıklarını söyledi. Dr. Balcıoğlu, yerel yönetimler olarak aynı paydada buluşup verilen hizmetin kalitesini arttırmaya çalıştıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Hepimiz toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve şiddeti önlemek için çaba harcıyoruz. Bu konuda, alanda ciddi bir ihtiyaç ve boşluk var. Kadına dokunmak, aslında topluma dokunmak aynı zamanda. Yerel yönetimler de öncelikli olarak dezavantajlı gruplara hizmet vermek durumunda. Dezavantajlı grupların en yoğunlaştığı guruplar da şiddet gören kadınlar ve onların çocukları. Bu alanda çalışanlar arasında maalesef koordinasyon sıkıntısı var. Biz bu çalışmalarla sizleri biraraya getirip güzel hizmetleri ve eksiklikleri paylaşıp yeni açılımlar sağlanması için uğraşıyoruz. Grup çalışmalarından sonra da çok iyi sonuçların çıkacağına eminim. Bu hepimize ışık tutacak.”

Başkan Sibel Uyar ise, “Hepimiz el ele verirsek birçok şeyi yapabiliriz. Buradan hep birlikte bir ışık yakarsak, inanın tüm Türkiye aydınlanır.” şeklinde konuştu. Kadınların sosyal yaşamın her alanında yer almasını istediklerini ve bunun için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Uyar, bunun için göreve geldiklerinde önce Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduklarının altını çizdi. Kadınların sadece sosyal yaşama katılmasının yeterli olmadığını, bunun yanında ekonomik açıdan da güçlenmeleri gerektiğine inandıklarını belirten Urla Belediye Başkanı, “Bu amaçla Urla’da cumartesi günleri kurulan kadın üretici pazarını çok önemsiyoruz. Kurduğumuz kooperatifle bu kadınlarımızın sosyal yönleri de gelişti şu anda. Tabii bununla beraber ilk defa üretim planlaması yapmayı öğrendiler. Üretim planlamasıyla beraber para kazanmaya başladılar, çünkü artık satabilecekleri ürünü üretmeye başladılar.” dedi.