Jandarma Teşkilatı'nın 176'ıncı kuruluş yıl dönümü Kırıkkale’de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kutlamalarda şiirler okundu ve başarılı personel ile tayini çıkan personele plaket verildi. Ardından müzik eşliğinde davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kırıkkale Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törende konuşan Alay Komutanı Harun Karabulut, kahraman Türk ordusunun mensubu olmaktan onur duyduklarını söyledi. Jandarma Teşkilatı'nın 176'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Karabulut, "Kurulduğu tarihten bu yana devletimizin temel yapı taşlarından birisi olan Jandarma Teşkilatı, asayiş ve güvenliği özgürlüklerin teminatı olarak gören bir anlayışla üstlendiği görevlerini artan bir liyakat ve fedakarlıkla yerine getirmiştir." dedi.

Diğer kolluk kuvvetleriyle iş birliği içerisinde suç ve suçlularla etkin olarak mücadele ettiklerini kaydeden Karabulut, "Güzel yurdumuzun her köşesinde devletimizin kudret ve adaletinin yanı sıra şefkat ve merhametini temsil eden jandarmamız kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında 365 gün ve 24 saat esasına göre halkımızın hizmetinde olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Jandarmanın kuruluşunu kutlayan Vali Ali Kolat, "Jandarma Teşkilatı büyük sıkıntı ve özverilerle çalışmasına devam ediyor. Çünkü bu teşkilatlarla yan yana çalışıyoruz ve fedakarlıklarını biliyoruz. Jandarma Teşkilatı iftihar edilecek bir noktaya geldi. Jandarma, halkımızla iç içe ve çalışarak halkımızın sorunlarını yakından takip ediyor. Bizler de elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Görev yaptığım sürece jandarma hakkında hiç şikayet almadım. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Programa, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Başsavcı Osman Kaçar, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Emniyet Müdür Vekili, Efkan Maden, çevre belediye başkanları, basın mensupları temsilcileri, şehit aileleri, askeri erkan ve davetliler katıldı.