Aktif Eğitimciler Sendikası Kadın Kolları Başkanı Menekşe Arslan, “Kadın mutsuzsa, toplum da mutsuzdur.” dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir program düzenledi. Programda konuşan Arslan, Türkiye'nin bugün gerek insan hakları gerekse kadınların genel durumu açısından hiç de parlak bir karneye sahip olmadığına dikkat çekti.

Arslan, şunları söyledi: "Özellikle son yıllarda yaşanan hukuksuzluklar ve hak ihlalleri, sosyolojik olarak zaten kırılgan olan kadın hakları konusunda toplumda ciddi tahrifatlara kapı aralamaktadır. Dünyada ve ülkemizde kadınların üç temel sorunu vardır. Bunlar, emeğinin sömürülmesi, cinsel kimliğinin istismar edilmesi ve şiddettir. Milyonlarca kadın, tarımda, ev hizmetlerinde, çocuk bakımında her türlü güvenceden mahrum olarak düşük ücretle çalışmaktadır. Binlerce kadın, çalıştığı ortamlarda, sokakta, evde birilerinin ahlaki zaaflardan kaynaklı saldırılarına maruz kalmaktadır. Her yıl yüzlerce kadın, bizzat eşinden, ailesinden ya da başkalarından gördüğü şiddet sonucu zarar görmekte hatta hayatını kaybetmektedir.”

Cezaların caydırıcı olmadığını savunan Arslan, "Özellikle sorun yaşayan ailelere daha fazla danışmanlık ve rehberlik hizmeti, daha fazla eğitim, daha fazla maddi – manevi yardım ve toplumdaki sosyolojik bağları daha fazla güçlendirmeyi esas alan yaklaşımlar geliştirilmelidir." dedi.