Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kadına şiddete karşı Kadın Yaşam Köyü kurmak için harekete geçeceklerini söyledi. Çetin, Adana Barosuna Türkiye Barolar Birliği’nin Gelincik Projesini birlikte yürütme çağrısı yaptı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, başkanlığını ayrıca yürüttüğü Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin (DABB) ev sahibi olduğu beceri kazandırma kursu sertifika törenine katıldı; İngilizce, mefruşat, rölyef gibi kurslardan mezun olan 154 kadına başarı belgeleriyle hediyelerini verdi. Mezitli Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen törene Kaymakam Nazım Madenoğlu ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katılarak “Kadınların istihdamına yönelik çalışmalara yürekten destek olmaya çalıştıklarını” anlattı.

Belediye başkanı seçilmeden önce hazırladığı Kadın Yaşam Köyü Projesi hakkında kadınlara bilgi veren Soner Çetin, “Adana’da hazırladığımız Kadın Yaşam Köyü Projesi için bir an önce harekete geçmek istiyoruz. Şiddet gören kadınlar burada kalacak, rehabilite edilecek, meslek öğrenecek ve ürünlerini pazarlarda satacaklar.” dedi.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık’ı ziyaretinde de Kadın Yaşam Köyü Projesine yönelik düşüncelerini paylaşan Çetin, “Projemizi Türkiye Barolar Birliği’nin ‘Gelincik Projesi’ kapsamında birlikte yürütecektik. Ancak parasal sıkıntılar yüzünden başlayamadık. Sizin de katkılarınızla bu Kadın Yaşam Köyü kampüsünü bir an önce hayata geçirelim.” diye öneride bulundu.