KAHRAMANMARAŞ (AA) - "Kahramanlar Diyarında Ramazan" adlı program kapsamında Kahramanmaraş'ta, açık hava sinema gösterimi ve orta oyunu gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Ramazan boyunca kentin 29 farklı mahallesinde yapılan etkinliklerin sonuncusu eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın doğduğu Elbistan ilçesindeki Karahüyük Mahallesi'nde yapıldı.

Çığa Sanat tiyatro ve orta oyunu ekibi tarafından mahallede düzenlenen etkinliğevatandaşlar ilgi gösterdi.

Ünal, burada yaptığı konuşmada, siyaseti Türkiye'nin birliği ve beraberliği için yaptıklarını söyledi.

Bu siyasetin bir tek amacının bulunduğunu dile getiren Ünal, "Kalplerimizdeki muhabbeti, kalplerimizdeki iyiliği, cesareti, merhametimizi muhafaza etmektir. Bakın bir Hitit Höyüğünün eteğindeyiz. Buralardan kimler geldi kimler geçti. Biz de geldik, biz de geçeceğiz. Rabbim bizi salih kullarından eylesin." dedi.

- "Etkinliğin devam etmesi için desteklerimiz sürecek"

Anadolu kültüründe gelenek ve göreneklerin önemine dikkati çeken Ünal, şunları kaydetti:

"Bizim geleneğimizde insanların kendi kültürüne, kendi geleneğine ve inançlarına uygun bir şekilde zaman geçirmeleri amacıyla ramazan eğlenceleri düzenlenirdi. Ramazan eğlenceleri bizim kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Ramazan ayı süresince özellikle köylerimizde, ilçe ve şehir merkezlerinde ramazan eğlencesi etkinliklerini taşımak amacıyla bir proje başlattı. Bu projeyi öncelikle Kahramanmaraş'tan başlattık. 29 köyümüzde bu etkinlikler gerçekleştirildi. Sonuncusu da benim mahallem olan Karahüyük'te yapıldı. Bu projenin geliştirilerek sadece ramazan ayına has değil diğer zamanlarda bu etkinliğin devam etmesi için desteklerimiz sürecek."

Çığa Sanat sahibi ve oyuncu Nazlı Çığa ise projeyi 8 kişilik bir kadroyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ın pilot il olarak seçildiği program kapsamında, ramazan boyunca 29 farklı mahallede etkinlik düzenlediklerini dile getiren Çığa, etkinliklere ilginin kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Mahallelerinde bu tarz etkinlikle karşılaşan vatandaşlar da yetkililere teşekkür etti.