Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Ömer Menekşe, şenlikte, iyi bir evlat yetiştirmenin önemini anlattı.

Her anne babanın hayırlı bir evlat yetiştirmesinin dünyanın en büyük nimeti olduğunu belirten Menekşe, "Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin. Bu çocuklar bizim evladımız ve onlar sayesinde büyük bir nimete sahibiz" dedi.

Menekşe, aileler olarak çocuklar noktasında büyük bir imtihanla karşı karşıya olunduğuna işaret etti.

Çocukların anne ve babaların evinin ve mallarının varisleri olduğunu hatırlatan Menekşe, varis konusunun dini yönden de ele alınması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Peki bizler bu çocuklarımızı seccademize varis olacak şekilde yetiştirdik mi? İşte bunu yapamamış isek vay halimize. Peygamberin dilinde cennet çiçekleri olan cıvıl cıvıl çocuklarımız bizim kapanmayan amel defterimizdir. Yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet getiririz. İlk manevi aşıyı işte orada çocuğa yaparız. Eğer gerçekten büyük hesap gününe çocuklarımızı seccademize varis olarak hazırlayabiliyorsak, biz ve çocuklarımızda büyük günün sınavına hazırız demektir."

Menekşe, Türkiye'nin üçüncü büyük camisinde anlamlı etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, emeği geçenlere ve çocukların anne babalarına teşekkür etti.

İl Müftüsü Muhammet Gevher ve Tüm Din Hizmetleri Derneği Başkanı Metin Kaçan ise çocukların namaza başlamasına vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Abdulhamithan Camii Vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikçi tarafından düzenlenen şenlikte, çocuklar aileleriyle camiye girişte İmam Hatip Lisesi mehter takımıyla karşılandı. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte çocuklar temsili ve toplu namaz kıldılar. Şenliğe özel giysilerle camiye gelen kız ve erkek çocuklar, ezan okuma, namaz kıldırma, Kur'an-ı Kerim okuma ve hutbeyi erkek çocuklar yaparken kız çocuklarda dua yaptırdı.

Daha sonra çocuklara cami bahçesinde Hacivat-Karagöz kostümlü çeşitli gösteriler sunuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından da çeşmelerden camiye gelen misafirler için limonata akıtılarak ikramda bulunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ve katılımcılar tarafından yaklaşık 3 bin çocuğa bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Müftüsü Muhammet Gevher, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, aileler ve vatandaşlar katıldı.