Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş Kültür Derneği ve Kahramanmaraş’ta yaşayan Afşinliler Derneği tarafından düzenlenen toplantı Dulkadiroğlu Belediyesi Kıraathanesinde yapıldı.
Afşin’deki göçün araştırılması adına, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Meslek Yüksek Okulu tarafından 700 kişiyle yapılan anket katılımcılara anlatıldı. Toplantıya Kahramanmaraş’ta akademisyenler, öğretim görevlileri ve çeşitli meslek gruplarında çalışan Afşinliler katıldı.
Toplantı sonrası konuşan Kahramanmaraş Kültür Derneği Başkanı Abdulhakim Eren, Afşin’de yaşanan göç problemiyle ilgili yapılan anket sonuçlarını da katılımcılarla paylaştı. Eren, “Afşin’de 10 yılda nüfus 2 bin kişi azalmış. Bu göçler neden oluyor neden başka yerlere gidiyor onun sebepleri araştırıldı. Bazı insanlar Afşin’den tarımsal faaliyetlerden, plansız kentleşme, coğrafi şartlardan, termik santralinin ve sağlık imkanlarından insanlar gidiyor. Yapılan anket sonucunda Afşin’de ki insanların yüzde 43’ü Elbistan’dan, yüzde 24’ü Afşinden alışveriş yaptığını söylemiş. Bizde Kahramanmaraş’ta ki yaşayan Afşinliler bir araya geldik ve sonuçları konuştuk bir çözüm yolu aradık. Bizim amacımız çıkan bu sonuçları uzman arkadaşlarımıza ulaştırmak istiyoruz” dedi.