Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1446. Yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Hilmi Karpuz’un okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Kahramanmaraş İl Müftüsünün öğrencilere selamlama konuşmasıyla başladı.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı etkinlikte, öğrenciler birbirinden güzel ilahi ve şiir okudular. Peygamber Efendimizin sevgiye dayalı bir dini insanlara tebliğ ettiğini anlatan İl Müftüsü Celal Sürgeç “Peygamber efendimiz hiçbir zaman İslam dinini sevgi ve saygı temelsiz yasamamış ve insanlara anlatmamıştır. Ashabına her zaman öncelikle sevgiyi aşılamıştır. İslam dini sevgi ile yücelmiştir. Sevgi İslamsız olmaz İslam da sevgisiz yaşanılmaz. Peygamber Efendimizin eğitim metodunda, “İnsanları keşfeder, tanır, güvenir, yetkilendirir, yönlendirir ve desteklerdi. Peygamber efendimiz (S.A.V) en büyük hedefi güzel bir toplum oluşturmak, güzel bir insan yetiştirmekti. O’nun en büyük mucizesi yetiştirdiği güzel insanlardır. Bir şehre bir insanı gönderiyor o bir kişi oraya İslam’ın hak ve hukukunu anlatıp orayı değiştiriyor dönüştürüyordu. Kaliteli bir insanı yetiştirirken beş aşamada yetiştirdi. İnsanı keşfetti, güvendi, yetkilendirdi, yönlendirdi, destekledi.” Şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Sürgeç kendini dinleyen gençlere Hz. Peygamber sevgisi ve Güven toplumu konusunda kıssalarla öğütlerde bulundu.

Daha sonra okul öğrencilerinden şiir dinletisi sunuldu. Salondakilerin coşkulu anlar yaşadığı görüldü. Şiir dinletilerinin ardından okul Müdürü Mehtap Süt Müftü Celal Sürgeç’e çiçek takdiminde bulundu.

Program sonunda öğrencilere kitap hediye edildi.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN/DİYANET TV