Baro Başkan Vekili Ahmet Arık, yaptığı açıklamada, ağustos ayından bu yana kente gelmeye başlayan Suriyeli sığınmacıları ''misafir'' olarak gördüklerini ve onların varoluş mücadelesine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. 
     Türkiye'nin Suriyelilere sahip çıktığını kendilerini de Baro olarak yardım organizasyonu gerçekleştirdiklerini aktaran Arık, şunları kaydetti: 
     ''Sınır komşumuz Suriye'deki kanlı eylemlerden kaçan kardeşlerimizin bir kısmı şehrimizde misafir ediliyor. Her şeylerini bırakarak ülkemize sığınan Suriyeliler çadır kentte bütün ihtiyaçları sağlanıyor. Bizler de avukat arkadaşlarımızın desteği ve baro bütçesinden bir miktar para ayırarak yardım paketi hazırladık.'' 
     Bu çerçevede çoğunluğu çocuk 548 Suriyeliye giyim yardımında bulunduklarını bildiren Arık, ''Bu yardımlar onların ihtiyaçlarını bir kısmını karşılayacaktır. Dileğimiz, Suriye'de gerçekleştirilen devlet terörünün biran önce sona ermesi, Suriyeli kardeşlerimizin en kısa zamanda vatanlarına ve ülkelerinde hukukun egemen olduğu bir yönetime kavuşmalarıdır'' diye konuştu.