Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından kullanılacak olan geçtiğimiz günlerde ihale ile alınan 6 adet cenaze nakil aracı ile 6 adet cenaze yıkama aracının yapımı tamamlanarak teslim edildi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yer alan tüm cenaze hizmetleri Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından yerine getirilmektedir. Merkez İlçelerde verilen cenaze nakil ve gasil hizmetlerinin diğer 9 ilçemizde de aynı şekilde yapılması için mevcut bulunan 4 adet cenaze yıkama aracına 6 adet, 15 adet cenaze nakil aracına 6 adet cenaze nakil aracı eklendi.

Alınan 6 adet cenaze nakil aracı Ford Transit çift kabinli olup, 4 er adet cenaze taşıma kapasitesine ve ısı kaybını önleyici soğutma sistemine sahip. 6 adet cenaze yıkama aracı Ford Transit olup, tek kabin oturma yeri bulunmakta, içerisinde şofbeni, yıkama yeri, kirli su tahliye deposu bulunmaktadır. Yıkama aracı şehrimizin en ücra yerlerindeki dar sokaklarına girecek şekilde dizayn edilmiştir.  Bu nakil araçlarımızla gerek şehir içi gerekse şehir dışı tüm nakiller ücretsiz, hızlı ve son derece modern koşullarda yapılacaktır.