Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumunun sağlıklı bir yapı kazanmasına ve güçlenmesine katkıda bulunmak üzere süper bir projeyi hayata geçiriyor. Boşanma oranlarının bir hayli yükseldiği ülkemizde bu işe el atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kadın Aile Şube Müdürlüğü 'Evlilik Okulu' açıyor.

MUTLU BİRLİKTELİĞİN SIRRI EVLİLİK OKULU'NDA

Necip Fazıl Kültür Merkezi alt salonunda açılacak okula, evlilik hazırlığında olan gençler, yeni evliler ve evliliğinde huzur bulmak isteyenler katılabilecek. Toplam 6 saat olarak planlanan eğitimde uzmanlar tarafından kursiyerlere sağlıklı bir evliliğin nasıl olabileceği anlatılacak. Kursiyerler, uzmanlardan aile içi iletişimden, hısım akraba evliliğine; aile içi şiddetten, evlilik çatışmasına sebep olan faktör ve çözüm yollarına kadar farklı konularda ders alacak. Eğitimler sonunda kursiyerlere çeşitli hediyeler ve sertifika verilecek.

HUZURLU AİLE GÜÇLÜ TOPLUM
Toplumun çekirdeğini ailenin oluşturduğu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç “Çekirdek sağlam olmazsa toplum da sağlam olmaz. Nesli yetiştiren, yetiştirdiği çocuklarla, topluma şekil veren ailedir. Biz sağlam aile yapımız, aile değerlerimizle güçlü bir toplumuz. Aile değerlerimizi korumamız gerekiyor. Onun için Aile Okulu Projemizi başlatıyoruz” dedi. Kahramanmaraş’ta hizmete sundukları Kadın Aile Şube Müdürlüğü eliyle ücretsiz danışmalık hizmeti verdiklerini hatırlatan Başkan Erkoç, yeni başlattıkları Evlilik Okulu projesiyle de ailelerin daha sağlıklı iletişim kurmalarını ve sorunlarla baş etme yetisi kazanmalarını hedeflediklerini söyledi.
Okulun sadece yeni evlenecek gençler için değil evli olan çiftler için de önemli olduğunu ifade eden Başkan Erkoç, “Kadın erkek, bütün hemşehrilerimizi açacağımız evlilik okuluna bekliyoruz” diye konuştu.
AİLE İÇİ İLETİŞİMDEN DİNİ SORUMLULUKLARA HER ŞEY ANLATILACAK

Evlilik Okulu Projesi ile hem aile içi sorunların çözümüne katkı sağlanması hem de evliliğe adım atmaya hazırlanan gençlere iyi bir başlangıç yapmalarına yardımcı olunması hedefleniyor. Derslere katılan kursiyerler, evlilikte karşılaşılabilecek sorunların çözümünde iletişim becerileri ile evlilikte çatışmayı önleme ve sorun çözme becerileri de kazanmış olacak. 
Kursiyerlere okul boyunca, aile içi etkili iletişim, evlilik çatışmasına sebep olan faktörler ve çözüm yolları, aile içi şiddet, kadın erkek ve cinsellik, hısım akraba evliliği ve evlilikte duygusal zekâ ve dini sorumluluklar başlıkları altında eğitimler verilecek.

STK’LARLA EVLİLİK OKULU KONUŞULDU

Evlilik Okulu projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Şube Müdürlüğü Kahramanmaraş’ta bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile toplantıda bir araya geldi. Projenin tanıtımı ve görüş alışverişi niteliğindeki toplantıda bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran halis bir niyetle yola çıktıklarını belirterek; “Bilindiği üzere aile toplumun temel öğesidir. Aile ne kadar güçlü ve sağlam olursa devlette o kadar güçlü olur. Amacımız şu dönemde her açıdan yıpratılan aileyi ayakta tutmak ve sorunlara hızlı ve nitelikli çözümler üretmek. Bunun içinde kurumsal işbirlikleri geliştirip yaşanan sorunlara her açıdan müdahil olmak istiyoruz. Stk’lar bu ülkenin gizli kahramanlarıdır. Azımsanmayacak güce sahiptirler. Doğrudan halkın kendisidir. Birlikte çalıştığımız sürece aşılamayacak sorun kalmayacağını düşünüyorum. Bu sebeple düzenli toplantılar gerçekleştirip istişareler yapmalıyız. ‘Ben’ yaptım değil ‘biz’ yaptık diyebilmeliyiz” dedi.
Başvuruları Sütçü İmam Mahallesi’nde bulunan Kadın Aile Şube Müdürlüğü’nde 4 Eylül’e kadar alınacak olan Evlilik Okulu’nda ilk etapta 4 ay pilot uygulama yapılacak.