Kent merkezine uzak mahallelerde sokak hayvanlarının telef olmaması için çalışma başlatan Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlemiş oldukları bölgelere yemler koydu.
Şube Müdürlüğü veterinerlerinden Erkan Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk ve karlı havalarda sokak hayvanlarının ölüm oranlarında ciddi artışlar olduğunu belirtti.

Çetin kış şartlarının insanları etkilediği kadar hayvanların da etkilediğini dile getiren Aksu, hayvanların tüyleri nedeniyle soğuğa dayanıklı olsalar da sürekli soğukta kaldıkları için dirençsizlikten ve soğuktan telef olduklarını söyledi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma başlattıklarını ifade eden Aksu, şunları kaydetti:

"Sokak hayvanları soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta zorluk yaşıyor. Hayvanların da yaşama hakkı olduğunu unutmayarak yiyecek yardımında bulunuyoruz. Kar yağışı ve soğuk havaların etkili olduğu bugünlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, sahipsiz sokak hayvanlarının bu zorlu kış koşullarında düşen dirençlerine faydalı olmak için şehrin belirli noktalarına yem bırakıyoruz."