Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Sağlık ve Veterinerlik İşleri Şube Müdürlüğü ile Türk Kızılay'ı Kahramanmaraş Kan Bağış Merkezi koordinasyonuyla bugün başlayan kan bağışı kampanyası iki gün boyunca sürecek.

Başta Büyükşehir Belediyesi personeli olmak üzere sağlık durumu, yaşı ve kilosu müsait olan herkes kampanyaya katılıyor. Büyükşehir Belediyesi hizmet binası giriş katında kurulan stantta Türk Kızılay'ının uzman personeli, kan bağışında bulunmak isteyenlere yardımcı oluyor. Bağışta bulunanların kan grubunu belirleyecek ve kan değerlerini ölçecek olan kampanya kapsamında ayrıca sarılık, frengi, aids, hepatit b ve c hastalıklarının testleri de yapılıyor. 

Bağış dışında temin edilemeyen güvenli kanın,  sağlıklı ve gönüllülük esasına dayalı biçimde temin edilmesi gibi önemli bir işlevi yerine getiren kampanyanın, toplumumuzun kan bağışı konusundaki olumsuz düşüncülerini değiştirmek, kan bağışıyla hayat kurtarmanın önemine vurgu yapmak ve önemi konusunda bilinci arttırmaya katkıda bulunması hedefleniyor. Kan bağışı, ihtiyaç sahibi hastaların hayatını kurtardığı gibi kan bağışında bulunan bağışçıların da daha sağlıklı olmalarını sağlıyor.

İhtiyaç sahipleri için gerekli kan ürünlerinin tamamını güvenli ve gönüllü kan bağışçılarından elde etmeyi hedefleyen Türk Kızılay'ı, vatandaşlarımızı kan bağışı konusundaki duyarlılıklarını devam ettirme amacıyla yıl içerisinde sürekli kampanyalar düzenliyor.

“Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” kampanyası kapsamında kan bağışı 03-04 Aralık 2014 Çarşamba ve Perşembe günü saat 08:30-17:00 saatleri arasında iki gün süreyle devam edecek.