Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Ramazan Bayramı'na hüzünlü girdi.

Kahramanmaraş'taki konaklama tesislerinde barınan Suriyeliler bayramı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşadı. Çadır kentteki bayram namazının ardından dua eden Suriyeliler, birbirleriyle bayramlaştı. 

Suriyeli Teysir İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir sonraki bayramı ülkesinde ailesi ve yakınlarıyla geçirmek istediğini söyledi.

Suriye halkının, kapılarını açtığı için Başbakan Erdoğan'a minnettar olduğunu belirten Teysir, "Biz onları ensar sayıyoruz, kendimizi de muhacir. Türklerle birlikte olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz ancak insanın kendi memleketi gibisi yok. Türklere nasıl teşekkür etsek az, hakkımızda hayırlısı olsun" dedi.

Bir bayrama daha Türkiye'de girdiklerini ifade eden Nezir El Musa da bundan sonraki bayramları vatanlarında eş, dost ve akrabalarıyla geçirmek için dua ettiklerini kaydetti.

Türklerin kendilerini kardeşleri gibi bağrına bastığını, ellerinden gelen her türlü yardımı yaptığına işaret eden Kenco Kiyal ise Suriye'de sağ kalan kardeşleriyle akraba ziyareti yapıp onlarla zaman geçirmeyi istediklerini aktardı.