Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi, İl Müftülüğü işbirliği ve Dulkadiroğlu kaymakamlığının ortaklaşa organizesiyle, çadır kentte kalan 18 bin Suriyeli mülteciye sıcak ekmek arası kavurma dağıtımı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde kent merkezinde kalan Suriyelilere vekâlet yoluyla kesilen kardeşlik kurban etlerinden dağıtımı yapılırken, çadır kentte kalan Suriyeliler de unutulmadı. 1800 mülteciye sıcak ekmek arası kavurma ve ayran ikramı yapıldı.

Çadır kent idari bina yemekhanesinde hijyenik ve sağlıklı bir ortamda tamamlanması için titizlikle dev kazanlarda hazırlanan yaklaşık 18 bin adet kavurma; 50 kişilik, müftülük, belediye ve İl afat personelinin ortaklaşa görev çalışmasıyla hazırlandı.

Kazan başına geçen protokol bir taraftan tek tek ekmek arasına kavurma koydu, diğer taraftan da görevlilerce paketlendi. Tamamlanan 1800 adet kavurma ve ayran İl Müftüsü Muhammed gevher'in yaptığı duadan sonra çadır kentte dağıtıldı.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Büyükşehir belediyesi Kültür ve sosyal işler daire başkanı Mehmet Fethi Yanardağ, belediye Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Yaşar Kaymak ve çadır kent Müdürü Zeki Erin'in de zaman zaman personele yardım etti. Birlik ve beraberlik içinde protokol ve görevliler çadır kentte kalan mültecilere sıcak kavurmayı yetiştirmek için canla başla çalıştıkları gözlendi.

Kahramanmaraş il Müftüsü Muhammed Gevher, çadır kette kalan Suriyelilere bayramın tadında bir şeyler yapmak istediklerini vurguladı. Gevher konuşmasında; “Sayın Valimizin bayramlaşma programında, orada kalan insanların durumu göz önüne geldi. Suriyeli kardeşlerimize bayram zevkini yaşamalarını, bayramın tadına varmalarını istedik. Yapılan tüm bu güzellikler Suriyelilerin bayram tatlılığı içindi. Burada bizleri maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen, her türlü fedakârlığı yapan başta Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Fatih Erkoça, Sayın valimiz Mustafa Hakan Güvençere, Sayın Kaymakamımız Mehmet Türköze ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Çadır kentte barınan Suriyeliler ise organizasyonun gerçekleştirenlere ve Türk halkına dua etti.

HABER: AHMET GÜNEÇIKAN