Kahramanmaraş'ta yaklaşık 17 bin Suriyeli mültecinin kaldığı çadır kentte havaların soğumasıyla başlatılan kış hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi.

Kahramanmaraş Konaklama Tesislerindeki çalışmaları yerinde inceleyen çadır kentten sorumlu Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış hazırlıkları kapsamında çadır kentte tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Özellikle ısınmayla ilgili alınan tedbirler çerçevesinde daha önceden dağıtılan yağlı radyatör tipi ısıtıcıların bakım ve onarımlarının yapıldığını, tamiri mümkün olmayanların ise yenileriyle değiştirildiğini ifade eden Türköz, "Geçen yıla oranla sığınmacı sayısında 3 bin 300 civarında artış oldu. Bu nedenle 857 çadır daha kurduk ve buralara yağlı radyatörden tutun da buzdolabına kadar her türlü desteği sağladık" dedi.

Türköz, şehrin çeşitli yerlerinde yaklaşık 35 bin Suriyelinin bulunduğunu belirterek, bunlardan ihtiyaç sahibi olanları belirleyerek kışın sıkıntı yaşamamaları için çadır kente yerleştirilmeleri yönünde çalışıldığını vurguladı.

Bu yıl yeni doğan bin 300 bebeğin tüm ihtiyaçlarının çadır kent yönetimince karşılandığını dile getiren Türköz, talep eden herkese battaniye desteğinde de bulunduklarını kaydetti.

Sığınmacılardan Emine Bekkur da Türkiye'nin her türlü ihtiyaçlarını karşıladığı için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk halkına teşekkür etti.