Merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki çadırkentte 5 yıldır yaşamlarını sürdüren Suriyeliler, ramazanın ilk orucu için hazırlıklarını yaptı. Yaklaşık 18 bin 500 Suriyeli sığınmacının barındığı çadırkentte, sahur için yapılan yemekler yenildi. 
Suriyeli 2 çocuk babası Hıdır Yetim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ramazana daha kavuştukları için Allah'a şükür ettiklerini söyledi.

Önümüzdeki ramazanı ülkelerinde geçirmeyi dilediklerini belirten Yetim, "Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Bize çok iyi baktılar. Ramazan hatırına inşallah savaş biter. Bu öfke biter inşallah. İnşallah köyümüze, yurdumuza döneriz. Türkiye bize yapacağını yaptı zaten. Allah onlardan razı olsun. Allah Türkiyemize güç versin, zeval vermesin. Gücümüzü Türkiye'den alıyoruz, Türkiye olmasa biz zaten olamayız. Türkiye çok teşekkür ediyoruz. Allah gücünü artırsın." dedi.

8 çocuk babası Mirza Ammari ise Türkiye'de 4'üncü ramazanı geçirdiğini belirtti. Ülkesinde ayrı olmanın üzüntüsünü yaşadığını ancak kendisini Türkiye'de evinde gibi hissettiğini dile getiren Ammari, "Türkiye sayesine ayakta duruyoruz. Ramazan hatırına savaşların bir an önce bitmesini ve çocuklarımla Suriye'ye dönmeyi istiyorum. Ramazan ayında Allah Müslümanlara huzur versin." ifadelerini kullandı.

- "Gece gündüz dua ediyoruz"

12 yaşındaki Eman Ammari de Türkiye'de 2 yıldır oruç tuttuğunu söyledi. Savaş nedeniyle rahatsızlandığını ve oruç tutamadığını anlatan Ammari, "Çok şükür Türkiye'de sağlığıma kavuştum. İlk orucumu bize kardeş Türkiye'de tutmaya başladım. Çok şükür Türkiye'deyim de orucu tutabiliyorum." diye konuştu.

Suriyeli Fatma Kaddur da ramazanda vatanlarına dönmek için dua edeceklerini belirterek, "Allah'tan dileğimiz budur. Bunun için gece gündüz dua ediyoruz." dedi.