Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ramazan ayı için belirlediği "Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın... Bu Ramazan ve Her Zaman" teması kapsamında cezaevinde etkinlik düzenlendi.

Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki etkinlikte Ulu Cami imam hatibi Salih Akben, Kur'an-ı Kerim okudu.

İl Müftüsü Muhammet Gevher, konuşmasında, kader mahkumlarına sabrı tavsiye etti, bir an önce cezaevinden kurtulmaları dileğinde bulundu.

Dini eğitimin önemine değinen Gevher, "Kur'anı- Kerim'de Asr suresi var. Bu sure, insanların zarar içerisinde olduğunu ancak iman edip salih amel işleyenleri, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenleri kurtuluşa erenler olarak gösterir. Sabır olmazsa bizim halimiz ne olurdu? Bakın, belki bir anlık sabırsızlık sizleri buraya düşürdü. Öfke ve sabırsızlık hepimizde var" dedi.

İnsanın şaşabileceğini, yanlış yapabileceğini dile getiren Gevher, şaşmayanın bir tek Allah ve Hz. peygamber olduğunu kaydetti.

Allah'ın şefaatinden insanlığı mahrum etmemesini dileyen Gevher, "Belki burada bulunmanız hayra vesiledir. Bizim şer gördüğümüz şeyde hayır çıkar. Hayır gördüğümüzde de şer çıkabilir. Ümit ediyoruz ki sizin buradaki sabrınız maddi ve manevi refahınıza, kurtuluşunuza vesile olacaktır. Tabi ki burada özlemleriniz var ama sabırdan başka yapılacak bir şey yok" diye konuştu.

Cezaevi öğretmeni Ejder Topal da cezaevindeki hükümlülerin eğitimi ıslahı ve topluma kazandırılması için yapılan çalışmaları anlattı.

İl Müftülüğü ve Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tasavvuf korosu, ilahi ve kaside seslendirdi, bazı mahkumların duygusal anlar yaşadığı gözlendi. Program, cezaevi vaizi Muhittin Erdil'in duası ile son buldu.

Programa Cezaevi 1. Müdürü İsmail Dal, 2. Müdürü Necip Cengiz, Cezaevi Müdürü Nihadet Mülayim, İl Müftülüğü Şube Müdürü İlyas Hannep, infaz koruma memurları ile mahkumlar katıldı.