Kahramanmaraşlı fotoğraf sanatçısı Arif Avize, kentin doğasının doğa fotoğrafçılarını cezbettiğini söyledi.

Avize, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarını yaşamaya başladığımız bu günlerde, gerek sararan ağaçların görsel güzellikleri, gerekse sonbahar aylarında açan endemik çiçek türlerinin yüksek rakımlı dağlarında barındıran Kahramanmaraş'ın doğa fotoğrafçıları foto safari etkinlikleri düzenlemeye devam ettiğini ifade etti.

Doğa fotoğrafçılarının kenti sık sık ziyarettiğini anımsatan Avize, şunları kaydetti: "2-3 Kasım tarihlerinde Adana Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu fotoğrafçıları kentimizde konuk olacaklar. Dünyaca ünlü fotoğrafçı ve Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu Kurucusu Haluk Uygur ve ekibi hafta sonu ilimizi ziyaret edecekler. Gezide, Başkonuş-Andırın yaylaları ile Geben-Göksun bölgelerininin doğal güzellikleri fotoğraflanacak. Yaklaşık 30 kişiden oluşan fotoğrafçı topluluğu, gezdikleri bölgelerdeki sosyal ve kültürel etkinliklere de konuk olacaklar. Doğa fotoğrafçılığında olmazsa olmaz bir öneme sahip Kahramanmaraş'ın doğasını dikkat çekmeye devam ediyoruz."

Avize, Anadolu fotoğrafçıları için Kahramanmaraş'ın doğasının mutlaka ziyaret edilmesi gereken istisna bir öneme sahip olduğunu ve bu coğrafyanın fotoğraf kareleriyle dünyaya ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu Kurucusu Haluk Uygur ise doğa fotoğrafçılığı etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş'ı seçmelerinin bir tesadüf olmadığını kaydetti.

Kahramanmaraş'ın doğa fotoğrafçılarına fazlasıyla cevap veren bir kent olduğunu vurgulayan Uygur, kentin kış aylarındaki görsel güzelliklerini fotoğraflamak adına, ilerleyen günlerde faaliyet planladıklarını kaydetti.