Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher Şöyle dedi: “ Kardeşlerim!
1 Haziran 2015 Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece  mübarek "Berat” kandilidir. Kelime olarak; Berat etmek, aklanmak, affedilmek, azad olmak manalarına gelir.
Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.
Peygamberimiz (S.A.V.) in ifadesiyle insanoğlu için bir yıllık bir geleceğin hükme bağlandığı bir gecedir.  Bu gece bir yıl içerisinde İnsanın karşılaşacağı olumlu ve olumsuz her konunun hükme bağlanır ve  Kadir gecesinde uygulamaya konmak üzere ilgili meleğe verilir.
Kardeşlerim Peygamberimiz (S.A.V.)in bize verdiği müjdeye göre yüce Mevla Berat gecesi dünya semalarına tecelli edip kullarının kurtulması için “Yok mu af dileyen affedeyim, yok mu ihtiyacı olan ihtiyacını gidereyim” diye adeta Rahmet kanatlarını açmış beklemektedir.
Öyleyse bu gece Rabbimize bağışlanmamız için gönülden yalvaralım. Yalvaralım da nefret yerine gönüllerimize sevgiyi, affı yerleştirsin. Ümmeti Muhammedi fitne ve tembellikten kurtarsın. “Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz.” Düsturunu gönüllerimize yerleştirsin. Öldürmek için değil yaşatmak için gayret sarf edenlerden eylesin. Kısaca hüküm giyenlerden değil berat edenlerden eylesin.   
Berat gecesi, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, rahmet ve mağfiret temennilerinin zirveye ulaştığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşandığı bir gecedir. Kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Yaradan'ın rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir.
İslam'da af kapısı her zaman, herkese açıktır. Yeter ki, insan hatasından dönmek istesin. “De ki: ‘Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”(Zümer, 39/53)  Ama af dileme konusunda bazı özel mekânlar olduğu gibi bazı özel anlar da vardır. İşte berat kandili de bu özel anlardandır. Bu gibi zaman dilimlerini değerlendirmek gerekir.
Ancak bu geceden istifade edemeyecek olanlar; Allah’a Şirk koşanlar, kul hakkı yiyenler, kindarlık yapanlar, kibirlenenler, akrabalarla ilgi alakayı kesenler, günah ve hatalara ısrarla devam edenlerdir.”
İl Müftüsü Muhammed Gevher Berat kandilinin iyi değerlendirilmesi, Ramazan ayına ve hesap gününe hazırlıklı olunmasını, Seçim ortamında kalplerin kırılmamasını istedi. Müftü Gevher; “Kardeşlerim; Şaban ayı ve bu ay içerisinde bulunan Berat Kandilini fırsat bilerek, 11 ayın sultanı Ramazan ayına, ömrümüzün kalan kısmına daha hazırlıklı olalım. İçinde bulunduğumuz seçim ortamını bir birimizi incitmeye değil, iyiliğe, güzelliğe, daha medeni bir ortama ve kardeşliğimize vesile kılalım. Çevremize karşı olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlayalım. Bu çerçevede ana-baba ve akrabalarımızın kandillerini tebrik ederek, hayır dualarını alalım. Dargınlık ve kırgınlıklara son vererek, kırık gönülleri tamir edelim. Fakir ve muhtaçlara imkânlarımız   nispetinde   yardım   elimizi   uzatarak,   paylaşımı   hayatımıza   yansıtalım.
Çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, bu gecenin bir şifa olması dileğiyle, hepinizin Berat kandilini tebrik ediyor, bu gecenin, bütün insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”şeklinde konuştı.