Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Kapıçam Kınalı Keklik Üretme İstasyonu sorumlu mühendisi Çağrı Özgür Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk keklik üretim istasyonu olma özelliği taşıyan üretim merkezinde yetiştirilen ve doğaya yolculuk hazırlıkları tamamlanan kekliklerin ülkenin değişik bölgelerinde tabiatla buluşturulduğunu belirtti.
Sürdürülebilir av yaban hayatının desteklenmesi gayesiyle kurulan istasyonda her yıl yaklaşık 10 bin keklik üretildiğini ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de aktif olarak hizmet veren beş üretim istasyonuna anaç keklikleri burada biz sağlıyoruz. Keklikleri elimizden geldiği ölçüde yabani yetiştirmeye gayret ediyoruz.  Aynı zamanda  Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın her türlü deneme çalışmalarının yürütüldüğü bir istasyon olma özelliği taşıyan merkezimizde her yıl binlerce keklik yetiştirmeye de devam ediyoruz.  Bu kapsamda bu gün doğaya yolculuk hazırlıklarını tamamlamış bin kekliği Eskişehir'e gönderiyoruz."

Doğal üretim yapabilmek adına merkezinde her yıl yeni yöntemler uygulamaya koyduklarını anlatan Özkan, bu yıl bırakılan kekliklere DKMP4601 numaralı halka taktıklarını sözlerine ekledi.