Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Kuzey Çevre Yolu’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, işçilerle sohbet etti.

Tamamlandığına şehrin doğusu ile batısını birbirine bağlayacak olan Kuzey Çevre Yolu’nda çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Başkan Erkoç: “Şehrin en doğusu Gaziantep yolundan başlayıp Kılavuzlu mevkiinde Kayseri yoluna bağlanacak olan Kuzey Çevre Yolu şehrimizin doğusuyla batısını birbirine bağlayacak.

Kuzey Çevre Yolunda birkaç noktada çalışmalarımız devam ediyor.  Yolun tamamı yaklaşık 30 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor.

Kahramanmaraş’ta trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni yol ve bulvarlarla, köprülü ve tünel kavşaklarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızın tamamlanması ile Kahramanmaraş’ta ulaşım önemli ölçüde rahatlamış olacak.

Onlarca iş makinamız çok hızlı bir şekilde bu bölgede birkaç yerde çalışmalarını yürütüyor. Bir tarafta kayaları delerek yol güzergahını oluşturuyor, bir tarafta zemin sağlamlaştırması ile istinat duvarları oluşturuyoruz. Bu yolumuzun trafiğe açılması ile Kahramanmaraş’ımızın trafiğinde öenmli ölçüde rahatlama sağlanmış olacak” dedi.