AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, bir dinlenme tesisinde gerçekleşen programda yaptığı konuşmada, bütün inanç sistemleri ve tüm dinlerin hiçbir zaman bir insanın diğer insana kötülük yapmasını emretmeyeceğini söyledi.

 İftar yemeğindeki manzaranın Allah'a inanan, İslam'ı kabul eden bütün arkadaşları ve kendilerinin en hayırlı işlerinden birisi olduğunu dile getiren Sağlam, "Bu iftar, hep beraber olmamızın ve bin yıldır bu topraklarda yaratmış olduğumuz bu medeniyetin devam etmesinin ana unsurlarından birisidir. Bu barış ve kardeşlik manzaraları devam etmelidir. Bin yıldır devam ettirdik, neden bin yıllar daha devam etmesin" diye konuştu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu da duaların kabul edileceği böyle bir ayda böylesi iftarların birlik ve beraberlik içerisinde tekrarlanmasını diledi.

İl Müftüsü Muhammet Gevher ise bütün şehitleri minnetle andığını ifade ederek "Allah bir daha bu ülkeyi kargaşaya bulamak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.

Pazarcık ilçesi Belediye Başkanı Kamil Dalkara da kentin içinde Alevi, Sünni, Türk, Kürtlerin birlikte yaşadıklarını belirterek, "Bugün bir kez daha görüyoruz ki bizim aslında birbirimizden farkımız yok" ifadelerini kullandı

İftara Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Jandarma Komutanı Albay Çoşkun Doğan, siyasi parti temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.